Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Okullarla İlgili Yeni Açıklama Geldi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Habertürk canlı yayınında okullarla ilgili açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Selçuk'tan Okullarla İlgili Yeni Açıklama Geldi

Bakan Selçuk, önümüzdeki hafta Sağlık Bakanlığı verilerinin dikkate alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bir değerlendirme yapılacağını ve kararın netleşeceğini söyledi.

Öğretmenlerin aşılanma sürecine ilişkin de konuşan Selçuk, bugüne kadar öğretmenlerin yüzde 10'unun aşılandığını belirtti. Bakan Selçuk , önümüzdeki günlerde 125 bin öğretmenin daha aşılanacağını söyledi.

BAKAN SELÇUK'UN AÇIKLAMALARINDAN SATIR BAŞLARI:

  • Okullarla ilgili karar, önümüzdeki hafta netleşecek.
  • Öğretmenlerin %10'u aşılandı. Önümüzdeki günlerde 125 bin öğretmenimiz daha aşılanacak.
  • Önümüzdeki yıldan itibaren de, gerek öğretmen eğitimi, öğrencilerin eğitimi, özellikle ortaöğretimden başlayarak, müfredatların tümünde değişime de başlayacağız. Yüzlerce akademisyen araştırmalar yapıyor. Kırsalda ne görüyoruz, göçer çocuklarında neler izliyoruz, çocukların ergenlik çağındaki çocukların tepki seti nedir, tüm bunlarla ilgili çalışmalar yaparak, geleceğe ilişkin kestirimlerde bulunuyoruz. 
  • Sınavlara hazırlanan öğrencilerimiz için, fırsat adaleti bizim deyişimizle, çok daha iyi bir noktada salgın döneminde. Niye bunu böyle ifade ediyorum. Şundan dolayı, diyelim ki 12. sınıfta bir öğrencimiz var, üniversite sınavı... Bu öğrencimiz kurslara yüz yüze gidip, hazırlık kursuna katılabiliyor. 1 milyon 140 bin öğrenciden bahsediyorum. Televizyonlarda aynı dersi anlatan ikinci hocalarımız var , aynı dersleri anlatıyor. Hafta sonları youtuberlar ders anlatıyor, aynı dersi 3. öğretmen anlatıyor. Dördüncü olarak canlı ders imkanı var, EBA destek merkezine gidiyorsa, tabletle, ya da kendi evinde bilgisayarı, ya da EBA destek merkezinden yararlanabilir,canlı dersten yararlanabilir mi? yararlanabilir.  Akademik destek yazılımı var, dünyada bir kaç ülkede var, biri de Türkiye'de... Yapay zeka destekli...
  • 2 Temmuz'da okulların kapanacağını ilan ettik. Ara tatili kaldırdık. Çocuklarımızın bu tarihe kadar desteklenmesi konusunda süreç devam ediyor. Yazın tüm öğrencilerimize okullara gelin diyemeyiz.  Telafi eğitimleri zorunlu olmayacak, şimdi olduğu gibi isteyen öğrencilerimiz gelsin diyeceğiz. Biz destekleme yetiştirme kurslarını telafi olsun diye yoğunlaştırdık. Çocuklarımıza şimdiye kadar hiç vermediğimiz, ilkokul çocuklarının tamamına çalışma kitapları gönderdik. Niye gönderdik? İlkokuldaki eksiği gördük. Hepsine basılı kitap verdik. 8 ve 12'lere özel setler verdik. Niye orada , eksik olmasın, fırsat eşitliğini sağlayalım diye paketler verdik.
  • (Öğretmen Atamaları) Eğitim fakültelerinden mezun olan, farklı branşlardaki alanlardaki öğretmenlerimiz elbetteki atanmak istiyorlar. Bu son derece doğal, haklılar. Bu konuda da örgütleniyorlar. Örgütlendikleri için programları takip ediyorlar, çeşitli bakanlıklarla ilgili etiketleme yaparak seslerini duyurmaya çalışıyorlar. Bu onların son derece doğal hakları. Elbette biz daha çok öğretmen atamak konusunda girişimlerimiz var, çabalarımız var, taleplerimiz çalışmalar sürüyor. Bütçe imkanlarımızla ilgili bu sene 20 bin atamayla ilgili bir ilanda bulunduk. Geçen sene 40 bindi, ondan önceki sene de 40 bindi. Beklentiler var. Hepimiz bu anlamda zaman zaman bu konuları tartışıyoruz, konuşuyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak öğretmen atama sayımızın yükselmesi konusunda bizim her zaman talebimiz var tabii ki