Maske Yasağı Ne Zaman Bitecek? Ateş Kara Tarih Verdi

Türkiye'de maske takma zorunluluğunun ne zaman kalkacağı konusu merak ediliyordu. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara yaptığı son dakika açıklamasında bu kısıtlamanın bitmesinin beklendiği tarihi verdi.

Maske Yasağı Ne Zaman Bitecek? Ateş Kara Tarih Verdi

Maske yasağı ne zaman bitecek?

Koronavirüs pandemisinin Türkiye'ye gelmesinin ardından Türkiye genelinde maskesiz sokağa çıkma yasağı geldi. Tüm vatandaşlar aylardır dışarı çıktıklarında maske zorunluluğuna uymak durumunda. Akıllardaki soru da koronavirüs ne zaman bitecek ve maske takma zorunluluğu ne zaman kalkacak? soruları oldu.

Önceki akşam Cnn ekranlarında Ahmet Hakan'ın sunumu ile ekranlara gelen Tarafsız Bölge adlı programa konuk olan Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, nüfusun yüzde 60'lık kısmının aşılanması durumunda Türkiye'de rahatlamanın başlayacağını ifade etti. Kara, aşılama oranının 70-80'lere gelmesi durumunda da eski normale dönüşün daha da kolay olacağını ifade etti. 

MASKESİZ HAYAT

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, açıklamasının devamında maskesiz hayata değindi ve  her şeyin olumlu seyretmesi söz konusu olursa, kaba bir hesapla Türkiye'nin yüzde 60 aşılama oranına nisan-mayıs aylarında ulaşabileceği ve bu aşılama oranına gelinmesi ile birlikte bu tarihlerde tedbir4lerin gevşetileceğini söyledi. 

Tabloda her şeyin olumlu gitmesi durumunda ise Temmuz ayında maskesiz sokağa çıkmanın mümkün olabileceğine yer verildi. 

DÜNYADAKİ AŞILAMA YETERSİZ OLURSA...

Kara, dünyada aşılamada yüzde 60 seviyelerine gelinmemesi durumunda gelecek sene Kasım ve Aralık döneminde yine aynı tedbirlerin maske takma zorunluluğunun gündeme geleceğini söyledi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA