Maske Yasağı Geri Mi Geliyor Bakan Koca’dan Flaş Açıklama

Gündeme gelen maske yasağı ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan flaş açıklamalar geldi.

Maske Yasağı Geri Mi Geliyor Bakan Koca’dan Flaş Açıklama

Geçen haftaya göre artan koronavirüs vakaları ve Prof. Dr. Uğur Şahin’in sonbaharda yeniden maske takabiliriz açıklaması panik yarattı. Bakan Koca ‘’Kötü günler geride kaldı’’ diyerek rahatlatan bir açıklama yaptı.

"Sonbahar ve kışın bizi beklediğini söyleyebilirim"

Dr. Şahin, ''Çok olaylı geçmeyecek bir sonbahar ve kışın bizi beklediğini söyleyebilirim. ama şunu da belirtmek lazım ki yeni bir dalga da kapıda ve bu dalganın zararsız olacağına dair elimizde bir garanti yok o yüzden hazrılıklı olmakta yarar var. Sonbaharda yeniden maske takmaya başlayabiliriz.'' ifadelerini kullandı.

Durumun endişe sebebi olmaktan sıyrıldığını anlatan Fahrettin Koca, şu açıklamaları yaptı.

"Vakalarda artış olsa da hastane yükündeki azalış sürüyor"

"Hastalık artık grip gibi seyrediyor. Fakat ileri yaştakiler ve kronik rahatsızlığı olanlarda Covid-19 risk oluşturmaya yine devam edecek. Risk grubunda olanların kişisel tedbirlere dikkat etmeleri önem arz ediyor. Grip öneminde olan hastalık toplumsal anlamda endişe sebebi olmaktan çıktı. Vaka sayılarında son iki haftada üç kattan fazla artış olsa da, bunun tam tersine, hastane yükündeki azalış yine sürmektedir. Kötü günler geride kaldı. Benzerlerini gelecekte aramak yanlıştır. Herkes müsterih olsun"

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /