Maske Yasağı Geri Gelecek Mi Koronavirüs Vaka Sayılarında Büyük Patlama

Sağlık Bakanlığı verilerine göre Koronavirüs vaka sayılarında büyük artış yaşandı. Vaka sayıları günlük 8 bini geçerken herkesin aklında maske geri gelecek mi sorusu oluşmaya başladı.

Maske Yasağı Geri Gelecek Mi Koronavirüs Vaka Sayılarında Büyük Patlama

Koronavirüs vaka sayılarında son iki haftada ciddi artışlar yaşanmaya başladı. Sağlık Bakanlığının son iki haftalık verilerine bakıldığında vaka sayıları bir önceki haftaya oranla yüzde 150, geçen hafta ise yüzde 115 artmış durumda.

Üst Üste Artışlar

13-19 Haziran'da vaka sayıları 10 bin 954, vefat sayısı 19 ve iyileşenlerin sayısı da 7 bin 653 olarak kaydedildi.

20-26 Haziran arasında vaka sayısı 26 bin 635'e yükseldi. 17 kişi hayatını kaybederken,11 bin 256 kişi iyileşti.

27 Haziran-3 Temmuz'da ise 57 bin 113 kişinin testi pozitif çıktı, 25 kişi vefat etti.

Günlük Ortalama Vaka Sayıları 8 Bini Geçti

Geçen haftaki verilere bakıldığında günlük vaka sayısı 8 bini geçmiş oluyor. Vakaların büyük çoğunluğu İstanbul’da. Uzmanların yaptığı hesaplamalara göre son üç dört gündür Türkiye'deki günlük vakalar 10 binin üzerinde.

Sayılar Yükselecek

Sağlık uzmanları, virüsün yayılma hızının artış seyrinde olduğunu ve bayramla birlikte önümüzdeki iki haftada bu oranların daha da yukarı çıkabileceğini söyledi.  Uzmanlar bütün bu işaretlerin yeni dalganın habercisi olduğunu söyledi.

Grip Şeklinde Olduğu İçin Test Yaptırılmıyor

Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalarda hastalık için "Vakaların yoğunluğu grip şeklinde. Kendilerini grip sanan çoğu kişi test yaptırmıyor. Oysa hastaneye yatırdığımız kişiler var. Virüs çok hızlı bulaşıyor. Aşı olanlar ve daha önce hastalığı atlatanlar hafif geçiriyor. Bağışıklık sisteminde problem olanlar, şeker hastaları ve kanser tedavisi görenler risk altında. Ölüm sayıları da arttı" dedi. Uzmanlar bireysel olarak kendimizi maskelerle korumamız gerektiği konusunda ciddi anlamda uyarıyor.

Ayrıca vaka sayıları dünya çapında da büyük bir artış göstermeye başladı.

KAMU İLANLARI VE MEMUR ALIMLARINDAN ANLIK OLARAK HABERDAR OLMAK İÇİN UYGULAMAMIZI İNDİRİN.

 

SOSYAL MEDYA HESAPLARIMIZI TAKİP EDEREK TÜM İLANLARDAN ANINDA HABERDAR OLUN!

 /  /