Maske Takmayanlara Solunum Cihazı Uyarısı

Koronavirüs hastalığına yakalanan hastalardan, durumu kötüye giden ve nefes almakta zorlananlar solunum cihazına bağlanıyor. Hastaların bazı kasları geçici olarak felç ediliyor ve hasta uyutulup ciğerlerine kadar hortum sokuluyor.

Maske Takmayanlara Solunum Cihazı Uyarısı

Doktor açıkladı: Maske takmayanı 30 cm'lik hortum bekliyor.

Koronavirüs vakaları son dönemlerde artmaya devam ediyor. Vaka artışı sonrası doktorlardan maske uyarısı geldi. Yapılan açıklamada , genç ve sağlıkçı, evde tedavi edilebilecek hastaların evlerinde tedavi edildiğini , durumu kötü olan vatandaşların ise hastanede tedavi altına alındığına yer verildi. 

SOLUNUM GÜÇLÜĞÜ

Koronavirüs nefes yollarını tahrip ettiği için birçok vatandaş, bir yerden sonra nefes alamıyor. Nefes almakta zorlanan vatandaşlar ise solunum cihazına bağlanıyor. 

AKCİĞERLERE KADAR HORTUM

Koronavirüs hastalığının ilerlemesi sonrası hastaların nefes alması zor hale geliyor. Bu aşamada solunum cihazları devreye giriyor. Nefes almakta zorlanan vatandaşlara solunum desteği veriliyor. 

30 santimetre uzunluğunda olan ve serçe parmağı kalınlığında olan hortum, nefes zorluğu geçen hastanın ağzından ciğerlerine kadar sokuluyor.

Bu işlemin yapılması için hasta uyutuluyor ve kaslar geçici olarak felç ediliyor. 

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi koronavirüs yoğun bakım servisi sorumlusu Prof. Dr. Murat Yılmaz, bu hortumun çok ciddi operasyon olduğunu ve normal bir insanın bünyesinin kaldıramayacağı acılar verdiğini ifade etti. 

Yılmaz yaptığı açıklamada,“Bunu bir insanın tolere etmesi çok zor. Bu hortumu gönüllü bir insana sorsak, ‘Bundan nefes almak ister misin?’ diye, dünyaları versen kimse kabul etmez. Ben istemem bunun içinden nefes alabilmeyi. Kurallar belli. Maske, fiziki mesafe, el yıkama. Kalabalık ortamlarda bulunmayın. İşiniz yoksa dışarı çıkmayın. İşiniz varsa da en kısa sürede eve dönün. ‘Bu hastalık bana gelmez, gençlik hastalığı değil’ demeyin.” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA