Maske Takmayan Başbakana Para Cezası

Yeni tip koronavirüs nedeniyle maske zorunluluğu bulunan Bulgaristan'da yasağı ihlal eden Başbakan Borisov'a ve beraberindeki heyete 150'şer EURO idari para cezası kesildi.

Maske Takmayan Başbakana Para Cezası

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan sonra dünyaya yayılan ve her geçen gün binlerce insanın ölümü, on binlerce insanın da hastalanmasına yol açan koronavirüs nedeniyle Bulgaristan'da da maske zorunluluğu bulunuyor. Maske yasağını ihlal edenlere ise görevi ve mevkisi ne olursa olsun para cezası kesiliyor.

Bunlardan bir örnek de Bulgaristan Başbakanı Borisov oldu. Bulgar Başbakan ve heyeti , heyelan nedenityle zarar gören Rila Manastırını ziyaret ettiklerinde maske takmadı. Bunun üzerine Bulgaristan Sağlık Bakanlığı'nın kararnamesi doğrultusunda Başbakan ve heyetine 150'şer euro para cezası kesildi. Sağlık Bakanlığı'nca yapılan çalışmalar neticesinde kapalı alandaki maske kuralını ihlal eden Borisov ve heyetinin tamamına maske zorunluluğunu ihlal ettikleri gerekçesiyle idari para cezası kesildiği, ilgili kişilerin belirlenen süre içerisinde kesilen cezaları ödemesi gerektiği kaydedildi.