Maske Takanlar ve Takmayanlar Dikkat: DSÖ'den Çok Önemli Açıklama

Koronavirüs pandemisi nedeniyle bir açıklama yapan Dünya Sağlık Örgütü , maske kullanımı konusunda önemli uyarılarda bulundu.

Maske Takanlar ve Takmayanlar Dikkat: DSÖ'den Çok Önemli Açıklama

Maske ile ilgili önemli uyarı geldi.

Koronavirüs pandemisinin yayılmasının hızlanması sonrası maske satışları oldukça arttı. Maske fiyatlarında da ani yükselişler görüldü. Maskenin koronavirüsten koruyup korumadığı ise merak konusu oldu. Konu ile ilgili açıklama Dünya Sağlık Örgütü 'nden geldi. 

Dünya Sağlık Örgütü tarafından yapılan son dakika açıklamasında, ağız koruyucu maskelerin genel kullanımının koronavirüsün yayılmasına karşı verilen mücadeleye bir  faydasının olmadığını söyledi.

DSÖ Acil Yardımlar Direktörü Michael Ryan, yaptığı açıklamada maske kullanımının herhangi bir getirisinin , herhangi bir faydasının olduğuna dair bir işaret bulunmadığını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"daha ziyade maskenin yanlış bir şekilde çıkarılması yoluyla enfekte olunabileceğini ve bu durumda maskenin ek riskler yarattığını" kaydetti. Ryan, "Bu nedenle tavsiyemiz, kendiniz hasta değilseniz maske kullanmaktan kaçınmanız"

ÇEKYA ve AVUSTRALYA YASAKLADI

Son dönemlerde en tartışmalı konu bu oldu. Bazı uzmanlar maske takmanın faydalı olacağını söylerken genel kanı , sadece hasta olanların maske takması konusunda. Avustralya ise süpermarketlerde alış veriş yapacak kişilerin maske takmasına zorunluluk getirdiğini duyurdu. 

Çekya ise kamusal alanlarda maskesiz gezmeyi yasakladı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA