Maske Koronavirüse Karşı Önler mi? Maske Takmak Zararlı mı?

Maske takılmalı mı yoksa takılmamalı mı ? Son dönemlerin en çok tartışılan konusu bu oldu. Maske takma ve Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklamaları geldi. Açıklamada maske takmanın önemine yer verilirken , maskeye erişimi olmayanların evde nasıl maske yapabilecekleri tarif edildi.

Maske Koronavirüse Karşı Önler mi? Maske Takmak Zararlı mı?

Maske takılmalı mı takılmamalı mı?

California Üniversitesi BAU Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Çilingiroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir makale paylaştı ve ABD 'de coronadan öleceği tahmin edilen kişi sayısına ve maske kullanımına dair bilgiler verdi. 

Önceki akşma Haber Türk ekranlarında Didem Arslan Yılmaz 'un sunduğu programa konuk olan Çilingiroğlu, programdan tartışmalı bir şekilde ayrılmıştı. İşte programdaki o anlar.

MASKE PAYLAŞIMI

Çilingiroğlu sosyal medya hesabı üzerinden bir paylaşım yaptı ve "Bu isin sakasi yok, zorunlu haller disinda disari CIKILMAYACAK! cikan herkes maske TAKACAK! maskesi olmayan uygun baska birseyle agiz ve yuz bolgesini KAPATACAK!" ifadelerini kullandı.

Çilingiroğlu 'nun, bu notu ile paylaştığı makalede şu ifadeler yer alıyor:

Maskelere erişimi olmayan, kendini yalıtan yaşlı bir çiftin senaryosu ile karşı karşıya olan Amy L. Baxter, MD, yastıklı bir sütyenin DIY maskesine nasıl dönüştürüleceğini gösteren bir YouTube videosu yayınladı. O durumda yapar herkes ellerini yıkama ek ve mümkün olduğunca ev kaldıkları içinde, her zaman halkın gözü önünde bir maske takmak gerektiğini söyledi. 

ABD'li sağlık yetkilileri henüz tavsiye etmedi, ancak aktif olarak değerlendirildiği bildiriliyor. "Araştırmayı okur ve sayılara dürüstçe bakarsak, maskelerin bizi güvende tuttuğunu da fark etmeliyiz,"  dedi.

Çilingiroğlu 'nun paylaştığı videoda , maskeye erişimi olmayan kişilerin yastıklu sütyenden maske yapabileceği şu video ile tarif edildi:

KAÇ ÖLÜ OLACAK?

Beyaz Saray koronavirüs müdahale koordinatörü Deborah Birx, önceki gün bir açıklama yaptı ve sadece ABD'de yaklaşık 100.000 ila 240.000 kişinin COVID-19'dan öleceğini söyledi.