Laboratuvar mı Yarasa mı? Ve Koronavirüsün Nereden Nasıl Çıktığı Açıklandı

DSÖ'nün Çin'deki araştırmaları sona erdi ve 1 ay süren araştırmaların ardından koronavirüsün çıkma nedeni , kaynağı hakkında bir değerlendirme raporu hazırlandı. Hazırlanan rapor basına sızdı ve yarasadan bulaştığı ihtimalinin oldukça ağır olduğu bildirildi.

Laboratuvar mı Yarasa mı? Ve Koronavirüsün Nereden Nasıl Çıktığı Açıklandı

Son dakika haberi: Koronanın kaynağı tespit edildi.

DSÖ tarafından Çin'de yapılan araştırmalar sonucu Covid 19'un kaynağı tespit edildi. 

Yayımlanan raporda , gündemdeki iddlalardan laboratuvar iddiasının düşük olduğu , hatta covid 19'un laboratuvar ortamından sızmasının gerçekleşmesinin çok düşük bir ihtimal olduğu bildirildi. 

YARASA

Söz konusu raporda, "Yarasalarda tespit edilen virüs ile Covid-19 arasındaki kayıp bir halka olduğu, bunun da bir hayvan olma ihtimalinin çok muhtemel olduğu"na yer verilirken virüsün Wuhan'da deniz ürünleri pazarında başlayıp başlamadığı konusunda kesin bir bilginin yer almadığına da yer verildi. 

The Associated Press haber ajansının son dakika olarak aktardığı haberde, Dünya Sağlık Örgütü üyesi bir ülkenin diplomatından Dünya Sağlık Örgütü'nün neredeyse tamamlanmış raporuna ulaştığını bildirdi ve covidin çıkma nedenleri hakkında yazı kaleme aldı. 

DÖRT SENARYO VAR

Söz konusu raporda dört senaryo var. En önemli senaryo ise yarasalar. Yarasalardaki virüs arasında başka bir hayvanın aktarım yapmış olduğu bildirilirken virüsün laboratuvardan sızmasının düşük ihtimal olduğuna yer verildi. 

Koronavirüsün benzerinin yarasalarda görüldüğünün belirtildiği raporda, "Yarasalarda tespit edilen virüs ile Covid-19 arasındaki evrimsel mesafenin birkaç on yılda gerçekleşebileceği, bu da yarasalar ile Covid-19 arasında kayıp bir halka olduğu, bunun da bir hayvan olma ihtimalinin çok muhtemel olduğu" denildi. 

Virüsün insanlara direk bulaşma ihtimali üzerinde duruldu ve bunun çok düşük ihtimal olduğuna yer verildi.