Kütahya'daki 3 Mahalle ve 1 Köyde Karantina Süresi Sona Erdi

Kütahya'nın Emet ilçesine bağlı 3 Mahalle ve 1 köyde, koronavirüs tedbirleri çerçevesinde uygulanan 10 günlük karantina uygulaması son buldu.

Kütahya'daki 3 Mahalle ve 1 Köyde Karantina Süresi Sona Erdi

Emet ilçesine bağlı Yarış köyü ile Akpınar , Hamam ve Esentepe Mahalleleri, koronavirüs vakası görülmesi üzerine 24 Mart'ta karantinaya alındı.

Giriş-Çıkışların yasak olduğu köy ve mahallelerdeki 10 günlük karantina uygulamasının bugün son bulduğu kaydedildi. Emet Kaymakamı konuya ilişkin yayımladığı yazılı açıklamada, "İlçemizde 3 mahallede, 23 cadde ve sokakta 10 gün karantina kararı alınmıştı. Karantina süresi bugün itibariyle sona erdi. Vatandaşlarımızdan isteğimiz, koronavirüs tedbirleri kapsamında yurt genelinde uyulması gereken kurallara ilçemizde de harfiyen uymalarıdır. Özellikle hijyen, maske ve mesafe çok dikkat etmemiz gereken hususlardır. Misafirlikler ve ziyaretler salgın tamamen geçinceye kadar yasaklanmıştır. Vatandaşlarımızın 10 gün süren karantina sürecinde alınan kararlara harfiyen uymaları ilçemizdeki vaka sayılarını düşürmüştür. Kurallara daha sıkı uyarsak, ilçemizdeki vaka sayısını sıfırlayabiliriz" ifadeleirni kullandı.