Kütahya Simav'da Okullar, Korona Nedeniyle Tatil Edildi

Kütahya'nın Simav İlçesi'nden son dakika haberi geldi. Edinilen bilgilere göre Simav'da okullara korona engeli geldi.

Kütahya Simav'da Okullar, Korona Nedeniyle Tatil Edildi

Bir ilçede 14 gün eğitime ara verildi.

Koronavürs pandemisinin yeniden artışa geçtiği son günlerde yüz yüze eğitimin kapsamı genişledi ve birçok sınıf, okula giderek eğitim görüyor. Edinilen son dakika bilgilerine göre Kütahya Simav 'da eğitime 14 gün ara verildiği bildirildi. 

Simav İlçe Hıfzıssıhha Kurulu, son günlerde artan corona vakalarının ardından bir toplantı düzenledi. Düzenlenen toplantıda kentteki koronavirüs vakalarının artışı değerlendirildi ve yeni kararlar alındı. İlçeye bağlı Naşa, Çitgöl, Kuşu ve Güney beldelerinde artan Koronavirüs (Covid -19) pozitif vaka ile çok sayıda temaslı oluşu nedeniyle 26 Ekim 2020 tarihinden itibaren İlkokul, Ortaokul ve Kuşu Çok Programlı Lisesi'nde 14 gün eğitim-öğretime ara verildiğini duyurdu.

Yapılan son dakika açıklamasında, Kütahya'nın Simav ilçesine bağlı Naşa, Çitgöl, Kuşu ve Güney beldelerinde çok sayıda Koronavirüs vakaları ortaya çıktı. Yapılan filyasyon çalışmaları kapsamında ise birçok temaslı kişi tespit edildi. Temaslı kişilerin tespit edilmesinin ardından eğitime 14 gün ara verildi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA