Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Normalleşme Sürecine İlişkin Tarih Verdi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yeni tip koronavirüs pandemisinin ardından normallaşme sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy: Normalleşme Sürecine İlişkin Tarih Verdi

Bakan Ersoy, Nisan sonu , Mayıs başı itibariyle salgında kırılmalar olacağının öngörüldüğünü vurgulayarak, Mayıs'ın sonuna doğru normalleşmenin mümkün olabileceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, milyonlarca insanın merak ettiği normalleşme sürecine dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Ersoy'un Mayıs ayının sonunu işaret etmesi üzerine Bodrumlu turizmcilerden açıklamalar arda arda geldi. Bodrum Turizmciler Derneği Genel Sekreteri Orhan Kavala, "Bakanımızın yaptığı açıklamalar turizmcilerin yani bizlerin gönlüne su serpmiştir. Verilen tarihler biraz gecikmiş olsa da Mayıs sonu, Haziran başı olması en azından yerli turizmin açılabileceği ümidi bu sektörün duyması gereken en önemli masajlardan bir tanesidir. Turizm sektörü de elinden gelen bütün gayreti gösterecektir, bundan ben eminim. Bundan sonra gelen misafirlerin iyi bir tatil yapmasını ve sağlıklarını koruma açısından turizmciler gerekli tedbirleri alacaktır" diye konuştu.