Kritik Toplantı Öncesinde Bilim Kurulu Üyesinden Müjde Sinyali

Vefat sayıları ve vaka sayılarının düşmesi aşılamanın hızlandırılmasının ardından gözler kritik toplantıya çevrildi.

Kritik Toplantı Öncesinde Bilim Kurulu Üyesinden Müjde Sinyali

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında Beştepe’de gerçekleşecek kritik toplantı öncesinde koronavirüste normalleşmede erken adımlar atılıp atılmayacağı, maske zorunlulukları gibi bazı kısıtlamaların ne zaman kaldırılacağı merak ediliyor.

Sokak kısıtlamasından, maske zorunluluğuna  bir çok konuda yeni açıklamaların beklendiği kritik toplantı öncesi Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Necmi İlhan, bazı kısıtlamaların erken kalkabileceği sinyalini verdi.

TRT’deki habere göre Necmi İlhan şunları söyledi:

İnsanlar dikkat ettiği takdirde pazar günü de açılma söz konusu olabilir. Akşam saatlerindeki kısıtlama 22.00 yerine 23.00'e alınabilir.

Bireysel önlemlere dikkat edip sırası gelenin aşı olduğu bir zaman dilimi yaşayabilirsek, hem temmuzda hem de güz döneminde toplumsal bağışıklığın sağlanması ile çok da iyi zamanlarımızın olabileceğine inanıyorum.

Dışarıda fiziksel mesafeye uyarsak, kapalı ortamlarda iyi havalandırılan ortamlarda maskesiz belli zaman dilimlerinde durmak mümkün olacaktır. Kalabalık AVM'ye, banka şubesine ya da hastanelerde maske takmak söz konusu olup onun dışındaki alanlarda maskesiz yaşamın olacağını düşünüyorum güz döneminde.