Kritik Toplantı Öncesi Flaş Açıklama: Sert Tedbirler Görebiliriz

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısına saatler kala Reuters'a konuşan bir yetkili, çok daha sert tedbirlerin görülebileceğini duyurdu.

Kritik Toplantı Öncesi Flaş Açıklama: Sert Tedbirler Görebiliriz

Milyonlarca vatandaşın gözü, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başkanlığında bugün yapılacak kabine toplantısına çevrilirken, Sağlık Bakanlığı'nca açıklanan verilerde, yeni vaka sayılarının büyük oranda artış göstermesi nedeniyle yeni kararların çıkmasının beklendiği belirtildi.

Toplantı öncesinde Reuters haber ajansına konuşan bir yetkili, toplantıdan daha sert tedbir kararları çıkabileceğini söyledi. Reuters'taki habere göre, Bilim Kurulu'nun son toplantısındaki kararların kabine toplantısında ele alınacağını söyleyen bir yetkili, "Son günlerde koronavirüs vaka sayısı 30,000'in üzerine çıktı. Aşılamaya rağmen son normalleşmeye yönelik kararlardan sonra vaka sayıları maalesef fazla artış gösteriyor. Bazı kararlar alınmak zorunda kalınabilir." ifadelerini kullandı.

Bazı şehirlerdeki vaka artışlarının kabul edilebilir seviyenin üzerine çıktığına yer veren yetkili, "Koronavirüs haritası güncellenecek. Hafta sonlarına yönelik yine sokak kısıtlamasının yanı sıra Ramazan'a yönelik bazı daha sert tedbirleri de görebiliriz" şeklinde konuştu.