Koronayı Hafif Atlatanlar: Bu Belirtiler Varsa Dikkat!

Koronavirüsü hafif şekilde atlatan vatandaşlarda bir durum dikkatleri çekti. Konu üzerinde inceleme yapan KBB Uzmanı , virüsün bir hasarını daha tespit etti.

Koronayı Hafif Atlatanlar: Bu Belirtiler Varsa Dikkat!

Koronayı haffi atlatanlar dikkat: Virüsün vücutta bıraktığı bir hasar daha ortaya çıktı.

Koronavirüs pandemisi 1 yılı aşkın süredir dünyada can almaya devam ediyor. Şimdiye kadar resmi verilere göre dünyada 100 milyon 957 bin 112 kişi koronaya yakalandı. Koronaya yakalananlardan toplamda 2.177.045 kişi hayatını kaybetti. Buna göre baktığımızda korona bulaşan hastalardan yüzde 2.17'siinin hayatını kaybettiği görülüyor. Birçok kişi hastalığı ağır atlatırken büyük yoğunluk hastalığı hafif atlatanlarda. Çocuklar ve gençler, hastalığı ya belirtisiz ya da az belirtilerle hafif şekilde atlatıyor. Yapılan son araştırma ise hastalığı hafif atlatanları ilgilendiriyor. 

Kovid-19 tedavisi gören bazı hastalarda son dönemlerde denge sorunu ortaya çıktığı bildirildi. Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi Kulak Burun Boğaz Bölümünden Prof. Dr. Yıldırım Ahmet Bayazıt ve 6 kişilik ekibinin yaptığı inceleme sonrası birçok kişide denge sorunu olduğu ortaya çıkınca inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede korona tedavisi olan ve yoğun bakıma alınmadan iyileştirilen 21 ile 44 yaş arasındaki birçok kişide denge sorunu çıktığını ortaya çıkardı. Bu yaş aralığındaki birçok kişinin muayeneye ve bir dizi tetkike tabi tutulduğunu söyleyen Beyazıt, bu kişilerin yüzde 20'sinde , gözden beyne giden sinirlerde hasar olduğu ve bunun da denge bozukluklarına neden olduğunu söyledi. 

Beyazıt açıklamasında bu durumun hastalığı hafif şekilde atlatan hastalarda tespit edildiğini söyledi. Beyazıt açıklamasında, "Tespit ettiğimiz hastaların hepsi Kovid-19'u hafif geçirmiş hastalardı. Denge probleminin kalıcı ve geri dönüşümü olmadığı ortaya çıkınca bu sorunun yaşlı ve ağır geçirmiş kişilerde ki yansımasının daha ağır olacağı kanaati oluştu. Kovid-19'u geçirmiş genç hastalarda her şey normal olarak devam ederken, zaman içerisinde bunun yansımaları olacaktır. Saatli bomba tabiri tam da bu duruma uyuyor" dedi. 

Beyazıt açıklamasında korona geçirdikten sonra bazı kişilerin boşlukta düşme hissi, yürürüken yalpalanma veya ayakta dururken biri tarafından itilme hissi olan kişilerin gerekli birimlere başvuru yapması gerektiğini söyledi. Baız kişilerin arabaya binerken ya da inerken denge sorunu yaşadığı da bildirildi. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA