Koronaya Yakalanmış Olabilirsiniz: Bu 6 Belirti Olanlar Dikkat!

Dikkat çeken bir son dakika açıklaması geldi. JAMA tarafından yapılan araştırmada koronavirüse yakalananlarda 6 belirtinin sık şekilde görüldüğü tespit edildi. İşte o 6 belirti.

Koronaya Yakalanmış Olabilirsiniz: Bu 6 Belirti Olanlar Dikkat!

Koronavirüs olmamış kişiler için açıklama: Bu belirtilere dikkat.

Koronavirüs salgını tüm dünyada yayılmaya devam ediyor. Tüm dünyada şimdiye kadar 96.185.360 kişi koronaya yakalandı. Koronaya yakalanan 2.057.743 kişi hayatını kaybetti. Türkiye'de şimdiye kadar 2.399.781 kişi koronaya yakalanırken 24 bin 328 kişi hayatını kaybetti. 

Koronaya yakalanan 2 milyondan fazla kişi var ancak birçok vatandaş , grip benzeri belirtiler göstermesine rağmen belirtileri hafif hissettiği için test yaptırmadı. Uzmanlar yaptıkları açıklamada vatandaşların aşağıdaki belirtileri zamanında görmesi durumunda koronayı atlatmış olabileceğini söyledi. İşte o belirtiler:

En sık görülen belirti: Tat ve koku kaybı: Koronavirüse yakalananların çoğunda tat ve koku kaybı yaşanıyor. Hastalığa yakalananlar hiçbir şeyi nen tadını ne kokusunu alabiliyor.

Nefes darlığı, nefes alıp vermede zorlanma: JAMA üzerinden yayımlanan söz konusu araştırmaya göre koronada tat ile koku kaybından sonra en çok görülen belirti bu. Kişiler, hastalığa yakalandığında nefees almada zorluk çekiyor. Hastalığı ağır atlatanlar ise oksijen desteği almak zorunda kalıyor 

Sürekli öksürük: Koronavirüste en sık görülen bir diğer belirti de öksürük. Koronavirüs geçirilirken ve hastalık sonrasında da devam ediyor. Kuru öksürük şikayetiniz varsa koronavirüs riski var.

Eklem ağrıları ve sürekli yorgun hissetme: Çalışmaya katılanların yarısından fazlasının kendisini sürekli hasta hissettiği, sürekli yorgun olduğu ve eklem ağrılarının olduğu görüldü. 

Saç kaybı: Sebebi belirsiz olan saç dkülmelerinin de koronaya yakalanmış olabileceğine yer verildi. Sadece hastalık sırasında değil hastalıktan sonra da saç kaybı yaşanabiliyor. Ancak saç kaybı sadece koronadan değil başka hastalıklardan da kaynaklanabilir.

Bunun yanı sıra uzmanlar, virüsün diğer belirtileri üzerinde çalışmalarını sürdürüyor.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA