Koronaya Yakalananlara ve Temaslılara Bileklik Takılacak

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada coronaya yakalananların ve pozitif temaslı kişilere bileklik takılacağına yer verildi.

Koronaya Yakalananlara ve Temaslılara Bileklik Takılacak

Koronaya yakalananlara ve temaslılara bileklik.

HIMSS Eurasia 2020 Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Konferansı'nda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci'den önemli bir son dakika açıklaması geldi. Birinci yaptığı açıklamada koronaya yakalanan vatandaşlar ile temaslı kişiler için yeni karara yer verildi. 

BİRÇOK KİŞİ DIŞARIDA GEZİYOR

Koronaya yakalanan ya da temaslı olan kişiler, evlerinde karantinaya alınıyor. Ancak bazı kişiler coronaya yakalanması, temaslı olmasına rağmen dışarıya çıkarak alış veriş yapıyor geziyor. Polis ekiplerinin yakaladığı bu kişiler KYK yurtlarında karantinaya alınırken yakalanmayan kişiler ise korona saçmaya devam ediyor.

BİLEKLİK GELİYOR

HIMSS Eurasia 2020 Sağlık ve Bilişim Teknolojileri Konferansı'nda konuşan Sağlık Bakan Yardımcısı Dr. Şuayip Birinci , pozitif ve temaslı kişilere bileklik takılacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı:

"Yakın bir süreçte sistem olarak altyapısını hazırladığımız ve bir kısmını da tamamladığımız elektronik bileklik, ses tanıma, hatta yüz tanıma gibi özellikleri de HES üzerine ekleyerek izolasyon getiriyoruz. Böylece uygulamayı, komple bu izolasyon sürecini ve salgın sürecinde normalleşmeyi daha da kolaylaştıran bir modele dönüştürmüş oluyoruz. Bütün altyapısını bitirdik. Bundan sonra temaslı kişinin, izolasyondaki kişinin izolasyonunu kolaylaştıran araçlar olarak bileklik, ses doğrulama, yüz tanıma gibi özellikleri izolasyon altındaki kişiye tanımlayıp kullanmasını sağlamaya çalışacağız. İnşallah kısa bir süre içerisinde izolasyon sürecini kolay hale getirmiş olacağız. Teknik olarak entegrasyonu çok kolay, aynı zamanda kişinin vücut sıcaklığını takip eden bir uygulama da olacak. Kişide ateş yükselmesi olduğunda, bilekliğin HES ile entegrasyonu sayesinde uygulama uyarı verecek ve riskli durumda sağlık ekiplerinin kişiyle hızlı bir şekilde temas kurmasını sağlamaya çalışacağız."

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA