Koronaya Yakalanan Kişi Anlattı: Bu 2 Belirti Hep Vardı

Koronavirüse yakalanan bir vatandaş ile yaptığımız görüşmede , virüsün ilk günlerinde görülen ve hala devam eden semptomlarını aktarıyoruz.

Koronaya Yakalanan Kişi Anlattı: Bu 2 Belirti Hep Vardı

Koronaya yakalanan hasta anlattı: İlk günlerde bu belirtiler vardı.

Türkiye 'de coronavirüs salgını devam ediyor. Vaka sayıları ise son günlerde artışa geçti. Vaka sayılarının artması nedeniyle birçok şehirde 65 yaş üstündeki vatandaşlara kısıtlama geldi ve Türkiye genelinde düğünlere kısıtlama geldi. Koronaya yakalanan hasta ile yaptığımız görüşmede ise ilk günlerde görülen semptomları yaşayandan gördük.

ERDOĞAN: "ŞİMDİ İŞİ SIKMAK ZORUNDAYIZ"

Cuma namazı sonrası basın mensuplarının karşısına geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde artan vakalarla ilgili konuştu ve "Ne yazık ki uyarılarımıza halkımız ciddi manada dikkat etmedi. Mecburen şimdi tekrar işi sıkmak zorundayız" dedi. Bu açıklama, yeni kısıtlamaların gelebileceğini gösteriyor.

VAKALAR ARTMAYA DEVAM EDİYOR

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada vaka sayısının artmaya devam ettiğine yer verildi. İşte bugünkü tablo:

"Toplam hastalığa yakalanmış kişi sayısı yaklaşık 300.000 oldu. Bugün 62 CAN kaybımız var. Hastalıkla mücadele etmek tedbirde mücadele birlikteliği ile mümkün. BİRLİKte mücadele edelim. Sağlık çalışanlarımızın omuzlarındaki yükü azaltmak sorumluluğumuz. "

KORONAYA YAKALANAN ANLATTI: İLK GÜNLERDE BU SEMPTOMLAR VARDI

Koronavirüse yakalanan 28 yaşındaki M.B. , ilk günlerde görülen semptomlar hakkında konuştu ve şu ifadeleri kullandı:

"İlk gün boğazımda bir gıcıklanma vardı. Grip başlangıcında olduğu gibi burnumda yanma ve boğazımda sürekli gıcıklanma , biraz da öksürük vardı. Belirtilerin kendini gösterdiği ikinci günde ise öksürük yavaş yavaş başladı ve boğazımdaki ağrı artmaya başladı. İkinci gün bunlara ek olarak halsizlik de başladı.

Üçüncü gün ise ateşim sürekli yükseliyordu. Halsizlik iyice artmış ve öksürükler sıklaşmıştı. "

"TEST SONUCUM POZİTİF ÇIKTI"

Halsizliğinin arttığını ve ateşinin ara ara yükseldiğini söyleyen M.B. "Semptomların artmasının ardındna hastaneye gittim ve cronavirüs testi yaptırmak istediğimiz söyledim. Yapılan Covid 19 testimin sonucu 1,5 gün sonra çıktı ve pozitif olduğumu öğrendim"

Daha sonra evde tedaviye alındığını , semptomların gittikçe azaldığını söyleyen coronavirüs hastası, öksürüğün ara ara devam ettiiğini söyledi.

Koronaya yakalandığı ilk günlerde ise öksürük ve ateş yükselmesinin sık sık görüldüğünü söyledi. Bu iki belirti, corona sürecinde sürekli vardı. 

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA