Koronaya Yakalanan Genç Hemşire 7 Gün Görme Duyusunu Kaybetti

Koronavirüs hastalığına yakalanan genç hemşire, hastalığın 5 'inci gününde sabah uyandığında görme duyusunu kaybettiğini fark etti.

Koronaya Yakalanan Genç Hemşire 7 Gün Görme Duyusunu Kaybetti

Koronaya yakalanan hemşire görme, tat alma ve koku alma duyularını kaybetti. 

Bir hastanede çalışmakta olan Hemşire Kübra Aslankılıç coronavirüse yakalandı. Aslankılıç burada tedavi altına alınırken hemşirenin bir hafta boyunca görme duyusunu kaybettiğini ve hiçbir şey görmediğini söyledi. 

NTV 'ye konuşan Aslankılıç hastalığının beşinci gününde başına gelenleri şu şekilde anlattı: "Hastalığın 5'inci gününde aslında iyileşip değerlerin toparlayıp taburcu olmam gerekirken sabah uyandım hiç bir şey görmüyordum. Görme tamamen kayıp. Sadece bir ışık ve gölge görüyorum" dedi.

"Biz 6 kişi başlamıştık Covid servisine. Tüm kalp ve damar cerrahisi servisi gönüllü olarak çıkıp Covid servisine başladı." diyerek sözlerine devam eden Aslankılıç, "Pandeminin 20'nci gününde 5'imiz Covid'e yakalandık. 5'imiz de hastanede yattık. Hastalığın 5'inci gününde aslında iyileşip değerlerin toparlayıp taburcu olmam gerekirken sabah uyandım hiçbir şey görmüyordum. Görme tamamen kayıp. Sadece bir ışık ve gölge görüyorum. Tabii çok tedirgin oldum. Göremediğimi fark edince ağlamaya başladım. Arkadaşlarım doktorları çağırdı. Acilen radyolojiye indim MR çekildim. İlaçlı MR'da gözümün arka sağ bendinde bir problem olduğu tespit edildi. Bunun sonrasında ilaca bağlı olarak, bir reaksiyon olarak görmemde bir problem olduğu düşünüldü." dedi.

BANA BİR ŞEY OLMAZ DEMEYİN

Hiçbir kronik rahatsızlığı olmadığını söyleyen Kübra Hemşire, "Bana bir şey olmaz" diyenlerle aynı durumda olmasına rağmen görme, tat alma ve koku alma duyularını kaybettiğini söyledi.

YAŞAMAMAK GİBİ BİR ŞEY

7 gün hiçbir şey göremediğini söyleyen Aslankılıç, hastalık sürecini "Yaşamamak gibi bir şey" diyerek tanımladı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA