Koronaya Yakalanan Bir Daha Yakalanır mı? Bağışıklıkta İyi Haber Geldi

Son dakika haberi: DSÖ'den coronavirüse karşı bağışıklık hakkında açıklama geldi. Yapılan açıklamada coronaya yakalananların tekrar yakalanıp yakalanmadığı, riskin kaç ay olduğuna yer verildi.

Koronaya Yakalanan Bir Daha Yakalanır mı? Bağışıklıkta İyi Haber Geldi

Koronaya yakalanan bir daha yakalanır mı?

Koronavirüs salgını 1 yıldır hayatımızda. Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan coronavirüs , şimdiye kadar 57 milyondan fazla kişiye korona teşhisi konulurken 1 milyon 366 binden fazla kişi de hayatını kaybetti. Tüm dünyada resmi kaynaklara göre koronavirüse yakalandıktan sonra iyileşen kişi sayısı ise 36 milyon 694 bin 671 olarak açıklandı. 

DSÖ TOPLANTI YAPTI

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)'nden bir son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada koronaya yakalanıp iyileşenlere iyi haber verildi. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde video konferans yöntemiyle kuruluşun salgın uzmanlarıyla toplantı düzenledi ve toplantının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek son gelişmelere dair açıklamalarda bulundu. 

AŞIDA İYİ HABER

Ghebreyesus düzenlediği basın toplantısında,  aşı ile ilgili güzel haberler geldiğini söyleyerek, "Bu da bize salgını sona erdirme umudu veriyor. Bu zaman zarfında yayılım zincirlerini kırmak ve hayat kurtarmak için sahip olduğumuz mevcut araçları kullanmaya devam etmeliyiz." ifadesini kullandı.

KORONAYA YAKALANANLAR BİR DAHA YAKALANIR MI?

Bu konuda İngiltere'de bir çalışma yapldığını söyleyen DSÖ Direktörü, sağlık personelleri üzerinde bir araştırma yapıldığını ve korona test sonucu pozitif çıkanlar arasında yapılan incelemede koronadan kurtulanların 6 ay boyunca bir daha hastalığa tekrar yakalanma olasılığının çok düşük olduğunu söyledi. 

DSÖ Acil Durumlar Programı Direktörü Mike Ryan, "Bu potansiyel olarak önemli bir haber. Muhtemel koruma olduğunu bildiğimiz süreyi uzatıyor. Umarım bu süre daha da uzar. Bunun bir sınırı olabileceğini biliyoruz. Aynı zamanda aşı açısından da bize umut veriyor. Aşıya da benzer bağışıklık tepkileri görmeye başlarsak, daha uzun süreli koruma ümit edebiliriz." dedi.

Kerkhove ise söz konusu araştırma sonucundan memnuniyet duyduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bu, çok iyi ve umut verici bir haber ve diğer çalışmaların da sonuçlarını da doğrulayan çok iyi bir haber. Şimdi bu antikor tepkisinin (yanıtının) kalıcı olduğunu ve aylarca sürdüğünü görüyoruz. Bu bireyleri daha uzun bir süre takip etmemiz gerekiyor, böylece bu antikorların ne kadar süre dayanacağını belirleyebiliriz. Ama bu iyi haber."

- Oxford Üniversitesi'nden müjdeli haber

İngiltere'de Oxford Üniversitesinin sağlık çalışanları üzerinde yaptığı bir araştırmada, Kovid-19 testi pozitif çıkan vakaların en az 6 ay boyunca hastalığa tekrar yakalanma olasılıklarının çok düşük olduğu ortaya kondu.

ÜKAMUBULTENİ.COM  | ANKARA