Koronaya Yakalanan Akrabaya Geçmiş Olsuna Gittiler: 30 Kişi Koronaya Yakalandı

Kocaeli'de koronaya yakalanan 90 yaşındaki kadın, evinde karantinaya alındı. Akraba ziyaretleri sonucu vaka sayısı 30'a yükseldi.

Koronaya Yakalanan Akrabaya Geçmiş Olsuna Gittiler: 30 Kişi Koronaya Yakalandı

Kocaeli'de koronaya yakalanan akrabaya ziyarete giden 30 kişi korona oldu.

Kocaeli'nin Gölcük İlçesi'nden son dakika haberi geldi. Gelen bilgilere göre Kocaeli'de H.E. isimli 90 yaşındaki kadının korona testi pozitif çıktı. Korona test sonucu pozitif çıkan ve evde karantinaya alınan kadına akrabaları ziyarete geldi. Geçmiş olsun ziyaretine gelen 30 kişi, daha sonra rahatsızlandı ve hastaneye giderek test yaptırdı. 

Test sonucu 30 kişi koronaya yakalandı.

Yaşanan olayı örnek gösteren Kocaeli İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, kurallara uyulması çağrısında bulunarak, "Bir diğer konu ise taziye ve hastaneden çıkan kişilere yapılan geçmiş olsun ziyaretleri. Öyle bir örnek bugün geldi. Bir yaşlı büyüğümüze, ziyarete giden bütün aile fertlerinden 30’un üzerindeki kişinin corona virüs testleri maalesef pozitif çıktı. Dolayısıyla bu alınan önlemlerin etkili olması için kesinlikle önlemlere dikkat etmeliyiz. En azından bu süreçte, kendi çekirdek ailemizden başka kimseyle görüşmemeliyiz. İletişim araçlarımızla görüşmeliyiz. Sevgimizi ya da hasretimizi başka türlü gösterebiliriz. Okullar kapalı, kafeler kapalı, restoranlar kapalı, hafta sonu sokağa çıkma yasağı var, gece belli bir saatten sonra sokağa çıkma yasağı var. Eğer biz gündüzleri sorumlu şekilde davranmazsak bu tedbirlerin büyük oranda boşa çıkacağını üzülerek görmekteyiz. Onun için kesinlikle maske, mesafe ve hijyen konularına dikkat etmeliyiz” dedi.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA