Koronavirüsün Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve milyonlarca insanın hastalanmasına 730 binden fazla insanın ölümüne neden olan yeni tip koronavirüsün yeni belirtileri de ortaya çıkmaya devam ediyor.

Koronavirüsün Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı

Daha önce kuru öksürük, yüksek ateş, tat ve koku, eklem ağrıları,  duyularında kayıp gibi belirtileri ile gündeme gelen koronavirüste yeni belirti ortaya çıktı. The American Journal of Emergency Medicene'de yayınlanan akademik makalede yeni tip koronavirüsün yeni bir semptomunun daha ortaya çıktığı kaydedildi.

İlgili makalede, 62 yaşındaki bir adamın dört gün boyunca hıçkırdığı ve bunun aralıksız sürdüğü belirtilirken, "Hiç semptom göstermiyordu ve ateşi ölçüldüğünde de 37.3 derece ateşi vardı. Fakat hastaneye kaldırılıp testler derinleşince durum ortaya çıktı. Corona virüsü testi pozitif çıktı ve ciğerlerinin kapasitesinin de düştüğü görüldü. Adamın ateşi de daha sonra 38.4'e çıktı." denildi. Hastayla ilgili dergiye demeç veren doktorlar, "Günlerce geçmeyen hıçkırığı olan hastaları gözardı etmemek gerek. Doktorlar, Covid-19 hastalarında farklı semptomlara bakmalı çünkü birçok vaka semptom göstermeden ortaya çıkıyor" ifadelerini kullandı.