Koronavirüsün En Yoğun Görüldüğü İllerden Samsun'da Denetimler Sıklaştırıldı

Samsun'da koronavirüs denetimleri sıklaştırıldı. Yeni tip koronavirüs risk haritasında çok yüksek riskli kategorisinde yer alan Samsun'da denetimler devam ediyor.

Koronavirüsün En Yoğun Görüldüğü İllerden Samsun'da Denetimler Sıklaştırıldı

İçişleri Bakanlığı'nca 81 il valiliğine gönderilen Haftalık Tematik denetimler genelgesi çerçevesinde Samsun'da market, restoran, kuaför , otel ve konaklama tesisleri, meydan ve caddeler ile toplu ulaşım araçları başta olmak üzere tüm alanlarda denetim HES kodu sorgulamasıyla sürüyor.

Samsun'da İl Emniyet Müdürlüğü, cadde ve meydanlarda HES kodu sorgulaması ve ateş ölçümleri yapıyor. İlkadım ilçesinde vatandaşların yoğunluk gösterdiği İstiklal ve Mecidiye caddelerinde ana girişlerde , ara sokaklardan caddeye girişler kontrol altına alındı. Kovid-19 denetimlerinde kent genelinde 1206 emniyet mensubu görev yapıyor. HES kodu kontrolünde aranması bulunan ve yoklama kaçağı veya bakaya olanlar hakkında da polis ekiplerince yasal işlem yapılıyor.

Zabıta ekipleri semt pazarlarında yoğunluk görülen yerlerde sosyal mesafe ve maske tedbirleri konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunuyor