Koronavirüsün Belirtileri Değişti... İşte Yeni Belirtiler

Koronavirüs salgınında son dakika açıklaması. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada koronada bazı belirtilerin değiştiğini, hastalığın geldiği ilk dönemdeki belirtilerin yerini başka belirtilerin aldığını söyledi.

Koronavirüsün Belirtileri Değişti... İşte Yeni Belirtiler

Son dakika : Koronada belirtiler değişti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Hürriyet Gazetesi 'ne verdiği röportajda coronavirüs salgını ile ilgili son gelişmeleri aktardı.  Hürriyet'ten Osman Müftüoğlu 'nun kaleme aldığı yazısında coronavirüs salgınında belirtilerin değiştiğine , virüsün henüz güç kaybetmediğine yer verildi.

VİRÜS GÜÇ KAYBETTİ Mİ?

Covid 19 'un güç kaybettiği, son günlerde hastalığın zayıf seyrettiği iddialarına Bakan Koca şu şekilde yanıt verdi:

"Hastalığın eskiye oranla daha hafif seyrettiğini veya virüsün gücünün azaldığını gösteren herhangi bir bilimsel veriye ya da klinik gözleme sahip olduğumuzu söylemek güç. Bana göre, virüs hâlâ eski gücünü koruyor. Dolayısıyla onun eskiye oranla daha az etkili olduğunu düşünmek büyük bir hata. İpin ucunu bırakmamalı, korunmada da teşhiste de tedavide de ilk hızımızdan taviz vermemeliyiz."

BELİRTİLER DEĞİŞTİ

Koronavirüste son günlerde bazı belirtilerin değiştiğini, ilk günlerden farklı belirtilerin görüldüğünü söyleyen Bakan Koca, şunları söyledi:

"Son haftalarda teşhis konulan vakalardaki belirtiler, ilk günlerdekine göre biraz farklı. Mesela ishal ve kas ağrıları çok sık karşılaşılan belirtiler haline geldi. Bu değişimleri de dikkatle takip ediyoruz. Ayrıca kaybettiğimiz vakalarda esas problemlerden birinin de “pıhtılaşma bozukluğu” olduğu kesinleşti. Şimdi bu konuda da yeni stratejiler hazırladık."

KAMUBULTENİ.COM  |ANKARA