Koronavirüsün Ardından Bir Salgın Şüphesi Daha! Çocuklar Ölüyor...

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan yeni tip koronavirüsle tüm dünyanın mücadelesi devam ederken, şimdi de koronavirüsle bağlantılı olduğundan şüphe edilen çocuk ölümleri korku salmaya başladı.

Koronavirüsün Ardından Bir Salgın Şüphesi Daha! Çocuklar Ölüyor...

ABD'nin New York eyaletinde 5 yaşındaki bir çocuğun daha hayatını kaybetmesiyle birlikte gizemli hastalık tartışmaları yeniden alevlendi.

Vücutta birden fazla sistemi etkileyen inflamatuar rahatsızlık olarak isimlendirilen hastalığın Kovid-19 ile doğrudan bağlantılı olduğu düşünülüyor. Çoğunlukla kovid-19 nedeniyle enfekte olan çocukları etkilediğinden şüphe edilen hastalığın belirtileri toksik şok sendromu ve kawasaki hastalığına benziyor. Hastalarda yüksek ateş, ishal, kusma görülüyor. Kalp fonksiyonlarını da etkileyen hastalık damar iltihaplanmasını da beraberinde getiriyor.

New York Walisi Cuomo, hastalığa ilişkin henüz ellerinde yeteri kadar veri olmadığını, kaydedilenlerden daha fazla ölüm ve hastalığın olabileceğini belirterek, "Şu anda araştırmalar sürüyor ancak bu hastalık nedeniyle başka ölümlerde gerçekleşmiş olabilir." dedi.