Koronavirüsün 4 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı!

ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC), Yeni tip koronavirüsün belirtilerine yenilerini ekledi.

Koronavirüsün 4 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı!

Dünya genelinde 200 bine yakın insanın ölümü 2 milyon 800 binden fazla insanın da virüse yakalanmasıyla birlikte yeni tip koronavirüse yönelik aşı ve ilaç çalışmaları hız kazanırken, koronavirüsün yeni belirtileri de ortaya çıkmaya devam ediyor. ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezleri (CDC) tarafından aktarılan bilgilere göre koronavirüs belirtileri arasında şu ana kadar yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı bulunurken bu belirtilerin sayısı 3'ten 7'ye yükselmiş durumda. Listeye üşüme, yorgunluk hissi, kas ağrısı, baş ağrısı, boğaz ağrısı ve tat ya da koku kaybı da eklenmiş oldu. CDC internet sayfasındaki bilgilendirmede ayrıca acil tıbbi müdahale gerektiren dört duruma da yer verildi. Bunlar arasında nefes almada zorlanma, göğüs bölgesinde geçmeyen ağrı ya da baskı hissi, bilinç karışıklığı ve morarma oldu. 

DÜNYA GENELİNDE SON DURUM

Dünya genelinde açıklanan son verilere göre toplam vaka sayısı 2 milyon 850 bin 387'e ulaşırken, ölü sayısı 198 bin 73 oldu. Şimdiye kadar koronavirüse yakalandığı tespit edilen hastalardan 812 bini ise iyileşerek virüsü atlatmış olarak kayıtlara geçti. 2019 Aralık ayında Çin Wuhan'da ortaya çıkan, bir süre İran'da yoğun olarak görülen koronavirüsün bir sonraki merkezi İtalya olmuş son olarak ABD koronavirüsün merkezi haline gelmişti.

Amerika Birleşik Devletleri'nde eyaletlerden alınan son veriler doğrultusunda toplam can kaybı 52 bin 217'ye yükselirken, ülke genelindeki vaka sayısı 925 bin 758 olarak açıklandı. İtalya'da şimdiye kadar 25 bin 969 kişi koronavirüs nedeniyle hayatını kaybederken, İspanya'da ise 22 bin 500'ün üzerinde can kaybı var. Ülkemizde son 3 gündür vaka ve can kaybı sayılarında azalma görülürken, toplam can kaybımız 2 bin 600 , vaka sayımız ise 104 bin 912 oldu.