Koronavirüsün 4 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı-Bu Belirtiler Varsa Dikkat!

Vuhan 'da ortaya çıkıp kısa sürede tüm dünyada etkisini gösteren koronavirüs ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Yapılan açıklamada, virüsün 4 yeni belirtisinin ortaya çıktığı , bu 4 belirtiyi gösterenlerin de virüse yakalanmış olabileceği bildirildi. İşte virüsün 4 yeni belirtisi.

Koronavirüsün 4 Yeni Belirtisi Ortaya Çıktı-Bu Belirtiler Varsa Dikkat!

Virüsün yeni belirtileri ortaya çıktı.

Mutasyon geçirerek Covid-19 'a dönüşen virüsün insanlar üzerine yeni semptomları ortaya çıktı. İlk olarak insanlarda yüksek ateş, kuru öksürük , baş ve eklem ağrıları ile kendini göstreren koronavirüsün 4 yeni semptomu açıklandı. 

Amerika Birleşik Devletleri 'nde görev yapmakta olan Dr. Camille Vaughan, yeni semptomlar hakkında önemli ifadeler kullandı. Vaughan, yeni semptomların özellikle yaşlılarda sıklıkla görüldüğünü ifade etti. 

ABD’nin saygın kurumlarından Emory Üniversitesi  bünyesinde Geriatri ve Gerontoloji Bölüm Başkanı olarak görev yapmakta olan Dr. Camille Vaughan, dünya çapında 2 milyon 720 binden fazla insana bulaşan ve 190 binden fazla kişinin ölümüne neden olan Covid-19 virüsünün yeni semptomlarını tespit ettiklerini dünya kamuoyuna duyurdu.

Hastalık belirtisi göstermeyen birçok korona hastasında da benzer özellikler ve “semptomlar” olduğunu dile getiren Dr. Vaughan, virüsün genelde 3 semptomu olduğunu söyleyerek, “Genelde Covid-19’un 3 semptomu var, yüksek ateş, sürekli öksürmek ve nefes darlığı. Fakat yaşlı grupta ki bu gruptakilerin ölüm riski daha fazla, onlarda bu semptomlar yok” ifadelerini kullandı.

YAŞLILARDA FARKLI

Dr. Vaughan, yaşlılarda korona sempmtomlarının farklı olabileceğini söyleyerek, “Bu semptomlar yerine yaşlılar daha farklı davranıyorlar. Covid-19 tespit edilenler kendilerinde değilmiş gibi davranıyorlar. Normalden daha fazla uyuyor olabilirler ya da yemek yemeyi bırakıyor olabilirler. Kafaları karışmış ve etrafta olup bitenlerle ilgilerini yitiriyorlar” dedi.

GÜN GÜN KORONA BELİRTİLERİ İÇİN TIKLAYIN