Koronavirüsün 4 Yeni Belirtisi Daha Ortaya Çıktı - İşte Koronavirüs Belirtileri

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve yüzbinlerce insanın ölümü, milyonlarca insanın da hastanelik olmasına neden olan yeni tip koronavirüsle ilgili her geçen gün yeni bir bilgi gün yüzüne çıkıyor.  

Koronavirüsün 4 Yeni Belirtisi Daha Ortaya Çıktı - İşte Koronavirüs Belirtileri

ABD'de faaliyet gösteren Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi koronavirüse ilişkin yeni açıklamalar yaptı. CDC açıklamasında kovid-19'un 4 yeni belirtisi daha listelendi.  Yeni tip koronavirüsün ortaya çıktığı ilk günlerde hastalığın belirtileri; Kuru öksürük, yüksek ateş, nefes darlığı olarak açıklanmıştı. CDC tarafından zamanla açıklanan yeni belirtiler arasına 4 yeni semptom daha girdi. CDC'nin resmi sayfasından yayımlanan yeni belirtilerle birlikte kovid-19 belirtilerinin sayısı 11'e yükseldi. Halsizlik, ishal, burun akıntısı, mide bulantısı veya kusma da kovid-19 semptomları arasına girdi. 

Koronavirüsün belirtileri şu şekilde oldu: Yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı , halsizlik hissi, kas ya da beden ağrıları, tat ve koku kaybı, boğaz ağrıları, burun akıntısı ya da burun tıkanıklığı, mide bulantısı veya kusma, ishal.