Koronavirüsü Atlatanlar için Takip Merkezleri Kuruluyor

Sağlık Bakanlığı, koronavirüs geçiren hastaların sağlık durumlarının kontrol edilebilmesi ve takip için koronavirüs takip merkezleri açmaya başladı.

Koronavirüsü Atlatanlar için Takip Merkezleri Kuruluyor

Ankara ve Eskişehir'de pilot uygulamalarına başlanan merkezlerin kısa süre içerisinde 24 ilde bulunan 30 sağlık bölgesinde, daha sonra da tüm Türkiye'de yaygınlaştırılması hedefler arasında. Sağlık Bakanlığı'nca yapılan yazılı açıklamaya göre, koronavirüs geçiren hastaların, varsa hastalığa bağlı komplikasyonları en az 2 yıl boyunca takip edilecek ve olası sorunlara erkenden müdahale edilecek. 

Aynı zamanda bu hastalığa yönelik sağlık hizmet kalitesinin artırılması için çalışmalar yürütülecek. Merkezler tamamen gönüllülük esasına göre çalışıyor. Koronavirüs geçiren vatandaşlar aranarak merkezlere davet ediliyor ve randevu oluşturuluyor. Kişilerin sağlık durumları değerlendirilerek, gerek duyulması halinde uzmanlık alanlarına da yönlendirmeler yapılıyor. Koronavirüs merkezlerinden herhangi bir ücret talep edilmiyor. Ankara'da Dışkapı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde 1 Aralık, Eskişehir'de ise Şehir Hastanesi'nde 8 Aralık'tan itibaren çalışmalar başladı.