Koronavirüste Delta Varyantına Yakalananlara Uyarı!

Koronavirüs salgınında Hindistan kaynaklı Delta varyantına yakalanan gençlere uzmanlardan uyarılar art arda geldi.

Koronavirüste Delta Varyantına Yakalananlara Uyarı!

Koronavirüs pandemisinde mutasyonlarla birlikte hastalığın belirtilerinde de değişiklikler gözlemlenmeye başlanırken, 40 yaş altındakilerde hindistan varyantına yakalananların hastalığı soğuk algınlığı gibi geçirebildiği, bu nedenle başkalarına bulaştırma risklerinin yüksek olduğu kaydedildi.

Farkında olmadan koronavirüsü yayma tehlikesinde olan kişilere yönelik yapılan uyarılarda, koronavirüs salgınının hala devam ettiği, aşılamada belli bir seviyeye gelinene kadar rahatlamanın tehlikeleri de beraberinde getirdiği, insanların kendileri kadar sevdiklerini de düşünerek tedbirlere uyum konusunda titiz davranması gerektiği kaydedildi.

İngiltere’de yapılan son araştırmalarda koronavirüste mutasyonlarla birlikte daha önce en sık görülen belirtilerin daha az görülmeye başlandığı, yeni belirtiler arasında yorgunluk, ve baş ağrısının başı çektiği kaydedilmişti.

Vatandaşlar, ülkemizdeki koronavirüs salgınındaki son gelişmeleri Sağlık Bakanlığının covid19.saglik.gov.tr adresinden takip edebilecekleri gibi tedbirlerle ilgili son duyurular ve genelgeleri de İçişleri Bakanlığı’nın www.icisleri.gov.tr adresinden takip edebilirler.