Koronavirüsle Mücadele Sürerken , Bir Kriz Daha Kapıda 

İngiltere'de koronavirüs salgınıyla mücadele devam ederken bilim insanları, yaklaşan bir akıl sağlığı krizine dikkat çekti.

Koronavirüsle Mücadele Sürerken , Bir Kriz Daha Kapıda 

İngiltere Ulusal Sağlık Servisi ve İngiltere Kraliyet Psikiyatristler Koleji tarafından yapılan araştırmada, 2019 yılında Nisan-Aralık aylarında 18 yaş altı 292 bin 212 gencin endişe, depresyon ve yeme bozuklukları nedeniyle hastaneye gittiği, 2020 yılının aynı döneminde bu sayının 80 bin 226 kişi artarak 372 bine yükseldiği belirtildi.

Hastaneye endişe, depresyon ve yeme bozuklukları nedeniyle başvuranların sayısının bir yılda %28 oranında arttığına vurgu yapılan açıklamada, "Akıl sağlığı krizinin kapsamı korkunç. Durum iyileşmeden önce muhtemelen çok daha kötüye gidecek. Sağlık hizmetleri, yardıma ihtiyaç duyan çok sayıda insan tarafından 'istila edilme' konusunda çok gerçek bir risk altındadır." ifadeleri yer aldı. 

Kraliyet Psikiyatristler Koleji'nde görev yapan Dubicka, ilgili sorunların 'Salgın' nedeniyle artış gösterdiğine vurgu yaparak, "Okulların kapanmasının, bozulan arkadaşlıkların ve salgının neden olduğu belirsizliğin çocukların ve gençlerin ruh sağlığı üzerinde yarattığı yıkıcı etkiye tanık oluyoruz" dedi.