Koronavirüsle İlgili Güzel Gelişme! Aşı için Açıklama Geldi

İngiltere'de Oxford Üniversitesi ile ilaç firması Astrazeneca, yeni tip koronavirüse karşı ortak aşı üretileceğini duyurdu.

Koronavirüsle İlgili Güzel Gelişme! Aşı için Açıklama Geldi

Klinik hasta deneylerinin devam ettiğine yer verilen açıklamada, aşının Haziran ayında hazır olabileceği kaydedildi. İngiltere ve dünyanın en prestijli üniversitelerinden Oxford Üniversitesi, bugün İngiltere merkezli ilaç şirketi AstraZeneca ile hali hazırda denenmekte olan koronavirüs aşı adayının kullanıma hazır hale getirmek için anlaşma yapıldığını duyurdu.

Astrazeneca ve Oxford üniversitesince başlatılan ortaklıkta, aşı adayı başarılı olursa dünya çapında erişilebilir hale getirilecek. Aşının, düşük ve orta gelirli ülkelerde hızlı dağıtılması için uluslararası ortaklar için çalışma yapılacak. İki taraf için de kar amacı güdülmeyecek, sadece üretim ve dağıtım için bütçe hazırlanacak. Oxford Üniversitesi Tıp Profesörü John Bell, konuya ilişkin yapıtğı açıklamada, "AstraZeneca ile ortaklığımız önümüzdeki yıllarda salgınla mücadelede büyük bir güç olacak. Etkili bir onaylanmış bir aşımız olduğunda, koronavirüse karşı güçlü bir durumda olacağız" ifadelerini kullandı.