Koronavirüsle İlgili Flaş Gelişme! Biden, İstihbarata Talimat Verdi: Yarasadan mı, Laboratuvar Kaynaklı mı?

ABD Başkanı Joe Biden, ABD istihbarat kurumlarına önümüzdeki 3 ay içerisinde koronavirüsün Çin'deki ana çıkış kaynağının tespiti için rapor verilmesi talimatını verdi. Beyaz Saray'dan yapılan bilgilendirmede, koronavirüs konusunda kesin sonuca yaklaştırılacak bilgilerin toplanması, analiz edilmesi ve 90 gün içerisinde netleştirilmesi için çalışmaların hızlandırıldığı kaydedildi.

Koronavirüsle İlgili Flaş Gelişme! Biden, İstihbarata Talimat Verdi: Yarasadan mı, Laboratuvar Kaynaklı mı?

Biden, Çin Halk Cumhuriyeti'nin koronavirüs konusunda dünyayı yeteri kadar bilgilendirmediğini, kovid-19'un ana çıkış noktasının laboratavuar mı yoksa yarasa çorbası kaynaklı mı olduğuna yönelik net bir açıklamanın olmamasının 3.4 milyon insanın ölümüne neden olan hastalıkla ilgili şüpheleri artırdığını düşünüyor.

Çin'in pandemiden sorumlu olup olmamasının belirlenmesinin kritik öneme sahip olduğunu düşünen Biden yönetimi, koronavirüs konusunda net bilginin tüm dünyanın hakkı olduğunu düşünüyor.

Bugüne kadar uzmanlar çeşitli görüşler bildirse de koronavirüsün asıl çıkış kaynağı konusunda net ve tutarlı bir bilgiye ulaşılmış değil.

Başlangıçta vahşi hayvan pazarından çıktığı düşünülen koronavirüsün, Vuhan'daki araştırma merkezinden de çıkmış olabileceği iddiaları ortaya atılmıştı.

Yine kovid-19'un tespitinden kısa süre önce laboratuvarda çalışan bazı uzmanların koronavirüs belirtileriyle hastaneye başvurduğu iddia edilmişti.