"Koronavirüsle İlgili Çok İyi Haber" Diyerek İlan Ettiler

Paul-Ehrlich Enstitüsünün Başkanı Klaus Cichutek, ZDF'ye verdiği mülakatta koronavirüse karşı aşı geliştirme çalışmalarına ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu.

"Koronavirüsle İlgili Çok İyi Haber" Diyerek İlan Ettiler

Son haftalarda alınan ilk klinik test sonuçlarında bazı aşıların koronavirüse karşı insanlarda spesifik bir bağışıklık tepkisi verebileceğinin görüldüğünü belirten Paul-Ehrlich Enstitüsünün Başkanı Klaus Cichutek, "Çok umutluyum çünkü özellikle son haftalarda aldığımız ilk klinik test sonuçlarında bazı aşıların gerçekten Kovid-19’a karşı insanlarda spesifik bir bağışıklık tepkisi verebileceğini gösterdi. Bu çok iyi haber." ifadelerini kullandı.

Dünya genelinde ilgili alanda 140-150 projenin yürütüldüğüne vurgu yapan Cichutek, Almanya'da hali hazırda 26 klinik çalışmanın inceleme safhasında sürdüğünü, bunlardan 6'sında, aşının insanlarda güvenli olup olmadığına ve tesirine ilişkin veriler toplandığını söyledi.  Paul-Ehrlich Enstitüsünün Başkanı Klaus Cichutek, Rusya ve Hindistan'daki aşı çalışmalarına ilişkin ise temkinli konuştu. Ağustos ayında başlayacak aşılamaların büyük gruplara karşı iyi bir düşünce olmadığını söyleyen Cichutek, yapılanın meşru olduğunu fakat en doğru karar olmadığını vurguladı.