"Koronavirüs Yalan" Diyerek Ülkeyi Karıştıran Hildmann, Türkiye'ye Kaçtı

Almanya'da koronavirüs salgını nedeniyle alınan tedbirlere karşı gösterilerde başı çektiği belirtilen ve halkı kışkırttığı suçlamasıyla hakkında soruşturma başlatılan Attila Hildmann, Türkiye'ye kaçtı.

"Koronavirüs Yalan" Diyerek Ülkeyi Karıştıran Hildmann, Türkiye'ye Kaçtı

Almanya Berlin Başsavcılığı, iki gün önce sosyal medya hesabından hakkında tutuklama kararı bulunan Hildmann'ın Türkiye'ye kaçtığını açıklamıştı. Sosyal medya üzerinden savcılıkla alay eden bir mesaj yayımlayan Hildmann, "Sizin için üzgünüm. Ben sizi takip ediyorum, eğer siz de beni takibe alırsanız sevinirim. Türkiye'den güneşli selamlar. Ne yazık ki siz gelemezsiniz. Ayrıca Almanya'nın sınırları da kapanacakmış" ifadelerini kullandı.

Bir başka mesajında Alman hükümetine yönelik eleştirilerine devam eden Hildmann, Almanyanın özgür oluncaya kadar kan bağı olan vatanı Türkiye'de kalacağını söylediği, gerçek vatanının Türkiye olduğunu yazdığı görüldü.  Türk kökenli Atilla Hildmann,  bebekken Alman bir aileye evlatlık verilmiş, Almanya'da 'vegan şef' olarak tanınmıştı. Salgının yeni dünya düzeni oluşturmak için kurgulanan bir komplo olduğunu öne süren Hildmann, Almanya'daki tedbirlerin kaldırılması için başlatılan kampanyalara liderlik eden isimler arasında...