Koronavirüs Vakalarının En Çok Görüldüğü İllerden Gaziantep'teki Yoğunluk Korkutuyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kovid-19 bilgilendirmelerinde sık sık uyardığı illerimizden Gaziantep'teki vaka sayıları endişe verici seviyelere gelirken, il genelinde vatandaşların yoğun olduğu bölgelerde tüm uyarılara rağmen kurallara uymayanların görülmesi endişeleri katlıyor.

Koronavirüs Vakalarının En Çok Görüldüğü İllerden Gaziantep'teki Yoğunluk Korkutuyor

Günlük 3 bin civarında sosyal mesafe ve maske kuralı ihlalinden yazılan cezalara rağmen kentin merkezi alanlarındaki yoğunluk azalmış değil. Kameralara yansıyan insan yoğunluğu görüntüleri koronavirüse davetiye çıkarır durumda. Koronavirüsün yanı sıra sıcaklıkların da artış göstermesi vatandaşların yoğunluğunu azaltmıyor. Vatandaşlarla polis arasında zaman zaman maske ve sosyal mesafe konusunda gerilim yaşansa da bir çok vatandaş polis ekiplerinin denetimlerinden memnun.

"YİNE KISITLAMALAR GELİRSE BİZ NE YAPACAĞIZ, ALLAH AŞKINA KURALLARA UYALIM"

Maske ve sosyal mesafe kurallarına uyum konusunda tüm Gazianteplilere çağrıda bulunduğunu belirten Haydar Kırca isimli bir esnaf, "Bakın burada herkes kurallara uyarsa her şey zaman içerisinde eskisi kadar olmasa da normale döner. Aksi halde biz evimize ekmek götüremez hale geleceğiz. Esnafı da düşünsünler. Sokak kısıtlamaları gelirse biz ne yiyip ne içeceğiz, Allah aşkına şu söylenenlere uyalım. Benim dükkanıma tüm uyarılara rağmen hala maskesiz girmek isteyen var. Bu kadar olmaz. Polislerimizden Allah bin kere razı olsun. Ellerinden geleni yapıyorlar. Ama işte halk, halk elinden geleni yapmazsa bu iş olmaz. Devletle millet birlikte hareket etmeli" şeklinde konuştu.