Koronavirüs Vakaları Düşmezse, YKS ve LGS ile İlgili De Tarihler Değişebilir...

Yükseköğretim Kurumları ve LGS'ye girecek öğrenciler, diğer sınavlarda olduğu gibi ilgili sınavların da ertelenip ertelenmeyeceğini merak ediyor.

Koronavirüs Vakaları Düşmezse, YKS ve LGS ile İlgili De Tarihler Değişebilir...

Sınav stresinin yanı sıra koronavirüs pandemisinin de getirdiği stress gençler de başarısızlık kaygısını artırırken, koronavirüs nedeniyle okulların bir açılıp bir kapanması, ileriye dönük net bir şeyin söylenememesi de stresi artıran unsurlar arasında. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Ramazan bayramı sonuna kadar sürecek tam kapanma sürecinin ardından okulların en azından kademeli olarak yeniden açılacağı sinyalini verse de okullar konusunda netleşen bir durum söz konusu değil. Bu süreçte 17 Mayıs'a kadar MEB'teki tüm sınavlar ileri tarihlere ertelenirken, ÖSYM'nin 2 Mayıs'ta gerçekleştireceği ALES'in uygulanacağı kaydedildi.

YKS için Haziran sonunu işaret eden ÖSYM bu konuda herhangi bir düzenlemeye gitmeyecek gibi duruyor, fakat koronavirüs başlangıcından bu yana defalarca insanoğlunu sıkıntıya soktuğu gibi tahminlerin ötesinde bir falaketi de beraberinde getirdi. Bakan Selçuk, katıldığı bir canlı yayında YKS ve LGS ile ilgili henüz erteleme kararı alınmadığını vurgulayarak, "Öğrencilerimizin yarısına yakını zamanında yapın diyor, bir kısmı da diyor ki biraz erteleyin, biraz daha çalışmak istiyoruz diyorlar. Burada ayrılma görüyoruz ama, öğrencilerimizin belirli bir kısmı öyle, belirli bir kısmı öyle diyecek tabii. Bizim şu anda bunların ertelenmesine ilişkin bir kararımız şu an söz konusu değil. Şu an itibariyle belirlenen tarihlerde yapılacak gibi duruyor." ifadelerini kullandı. Siz ne düşünüyorsunuz? yorumlarınızı sayfanın altındaki kısma yazabilir, diğer arkadaşlarınızla bu haberi paylaşarak ondan yorum yapmasını isteyebilirsiniz.