Koronavirüs Türkiye Yayılım Haritası Açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı son dakika açıklamasında koronavirüsün harita yayılımını gösterdi. İşte yoğunluklar.

Koronavirüs Türkiye Yayılım Haritası Açıklandı

Son dakika haberi: Covid-19 Türkiye yayılım haritası.

Koronavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması yapıldı. Yapılan açıklamada Sağlık Bakanı Fahrettin Koca şunları söyledi:

Hepimiz koronavirüs gerçeği ile yüzleşmek zorundayız. Tüm iller, ilçeler, köyler...

Hastalığı kontrol altına aldığımız anda, özlediğimiz hayatın güneşi doğmaya başlayacak. Bu sözler bu talepler sadece bana ait değil. Sahadaki büyük mücadeleyi veren sağlık personelimizin de sözleri talepleri bu yönde. Koronavirüsü yenmek için hayatlarını ortaya koyan sağlık personelimizin sözleri ve talepleridir bunlar.

Sağlık ordumuz, tedavi ettikleri hastaların çok basit ihmaller sonucu hastanede olduklarını bilen kişilerdir.

Artık Nisan ayındayız. Güneşin , ısınan havanın, canlanan doğanın cazibesi sizi dışarıya davet edecektir. Buna biraz daha direnmek zorundayız. Size söyleyeceğim şey şu; Biz çok daha büyük bir baharı bekliyoruz. Büyük bahara daha var evde kalalım.

Aziz milletimin vekillerine seslenmek istiyorum. Sağlık camiası olarak uzun yıllardır sürüp gelen bir sorunumuz var. Hekimlerimizin, diğer bir çok personelimizin uğradıkları şiddet defalarca haber konusu oldu. Yasalar caydırıcılıktan uzak kaldı. Yüce meclisimiz sağlıkta şiddetin engellenmesi yasa teklifiyle beklenen adımı atmış durumda. Bu suçların caydırıcı cezalarla önlenebileceği açıktır. Sağlık çalışanlarımızın önemli bir kısmının salgınla mücadele ettiği bu günlerde şiddetin toplum vicdanında bağışlanması mümkün olmayan bir olaydır. Meclisimiz, bu konuda şartları en hassas anında girişimde bulunmuştur. Yasa tasarısı bizler için de bu sebeple büyük önem taşımaktadır. 

BAKAN TÜRKİYE HARİTASINI PAYLAŞTI

Fahrettin Koca yaptığı açıklamada Türkiye yayılım haritasını şu şekilde duyurdu: