Koronavirüs Tedbirlerinde Erken Gevşeme Yapılabilir! Tarih Netleşti

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve 3.5 milyon insanın ölümüne, milyonlarca insanın hastanelere yatmasına, milyonlarca insanın da işsiz kalmasına neden olan yüzyılın felaketi koronavirüste aşılama sürecinin hızlanmasıyla beraber, dünyada tünelin sonundaki ışık görünmeye başlasa da, tedbirler bir anda elden bırakılmıyor.

Koronavirüs Tedbirlerinde Erken Gevşeme Yapılabilir! Tarih Netleşti

Ülkemizde de tam kapanmanın ardından kademeli normalleşmenin 1. aşaması hayata geçirilmiş, 1 Haziran itibariyle de kademeli normalleşmede 2. aşamaya geçilmişti.

Hürriyet'teki habere göre, AK Parti Genel Merkezindeki MKYK toplantısında, Genel Başkan Yardımcıları Canikli, Ala, Sarıeroğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sunum yaptı.

Toplantıya Adalet Bakanı Gül ve Aile Bakanı Yanık da katıldı. Elde edilen bilgilere göre ; Sarıeroğlu aşılanma ile vaka sayılarının daha da düşmesinin beklendiğini söyledi.

Vaka sayılarının düşmesindeki hız ve aşılamaya bağlı olarak 21 Haziran'dan sonra bazı rahatlamaların gelebileceği değerlendirildi. Temmuz ayında ise tedbirlerle ilgili tüm kararların tekrar gözden geçirileceği kayedildi. Erdoğan'ın toplantıda, "şılanma hızlanacak, bununla birlikte 21 Haziran sonrası yapacağımız toplantıda Sağlık Bakanımız, Bilim Kurulumuz ve ilgili bakanlıklarımızla tedbirleri tekrar gözden geçireceğiz. Temmuz ayı inşallah daha iyi olacak" ifadelerini kullandığı kaydedildi.