Koronavirüs tablosunda büyük düşüş! Vaka ve Vefat sayılarında hızlı düşüş

Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan günlük koronavirüs tablosunda sevindirici rakamlar yer aldı.Tabloya göre Türkiye'de son 24 saatte 8 kişi koronavirüsten hayatını kaybederken bin 344 yeni vaka tespit edildi.

Koronavirüs tablosunda büyük düşüş! Vaka ve Vefat sayılarında hızlı düşüş

Koronavirüste  2 Mayıs tarihli vaka tablosu yayınlandı.Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan tabloda önemli düşüşler göze çarptı. Olumlu gidişatın devam ettiği tabloda  vefat ve vaka sayısındaki düşüşün hızla devam ettiği gözlerden kaçmadı.


VEFAT SAYISI 8
Türkiye’de  2 Mayıs’ta açıklanan tabloya göre son 24 saatte 97 bin 783 kişiye test yapılırken yapılan bu testlerden 1344 kişinin testinin pozitif çıktığı açıklandı.Öte yandan hayatını kaybedenlerin sayısı ise 8 olarak açıklandı.
Vaka ve vefat sayılarında gözlenen bu düşüş umut verici olarak nitelendirildi. Tabloda yer alan verilere göre iyileşen hasta sayısı bin 402 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından her gün açıklanan tabloda ülkedeki her ilin aşılanma oranlarına da yer veriliyor. İl il tüm aşı dozlarının yüzdeleri tabloda yer alırken ,verilere göre Türkiye’de en az 2 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfus oranı ortalama yüzde 85,44 olurken, 1. doz ortalaması yüzde 93,15 , 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı ise toplamda 147 milyon 501 bin 398’e yükseldiği gösterildi.
İLLERE GÖRE AŞILANMA ORANI
Her İlin aşılanma oranlarını gösteren tabloda  yüzde 89,4 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği il Osmaniye oldu.Bu ili Ordu, Amasya, Muğla, Kırklareli, Çanakkale, Eskişehir, Balıkesir, Manisa ve Zonguldak takip etti.
En az aşılanma oranına sahip olan Şanlıurfa yüzde 62,7 oran ile aşılamanın yetersiz olduğu ilerden biri.Bu İlimizi sırasıyla Batman, Siirt, Diyarbakır, Bingöl, Muş, Mardin, Bitlis, Ağrı ve Elazığ takip etti.