Koronavirüs Tablosu Kötü! Bakan Koca'dan Son Dakika Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 27 Kasım koronavirüs tablosunun yayımlanmasının ardından bugün tespit edilen yeni hasta ve ağır hasta sayısına vurgu yaparken, ölü sayıısının da günden güne yükseldiğine dikkat çekti.

Koronavirüs Tablosu Kötü! Bakan Koca'dan Son Dakika Açıklaması

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugünün tablosuna dair "Bugün tespit edilen 6.592 yeni hastamız var. Ağır hasta sayımız 5.000’e yaklaştı. Kayıplarımız artıyor. Tedbirlere sıkı uyarsak kısıtlama olmadan da mücadele edebiliriz. Yoksa kısıtlamalar kaçınılmaz olur. En güvenli yer evimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

Gün içerisinde 5 ilimizdeki koronavirüs vaka artışlarına vurgu yapan Sağlık Bakanı, "Vakalar Tokat, Tekirdağ, Adana, Mersin ve Sakarya'da iki haftada %100, Erzurum'da ise %50 artış gösterdi. Tedbirlerden verdiğimiz her taviz, salgınla mücadeleyi zorlaştırıyor. Tedbirin olmadığı yerde tehdit devam ediyor.Adana, Mersin, Sakarya, Tokat, Tekirdağ ve Erzurum Sağlık Müdürleri ile yaptığımız online toplantıda, salgının bu illerimizdeki seyri, temaslı takibi, hasta yükü ve vaka artışları üzerinde durduk." demişti.

BUGÜNÜN TABLOSU NASIL?