Koronavirüs Önlemlerinde Yeni Dönem! İlk Kez Bartın'da Başladı

Bartın'da koronavirüs karantinası kurallarına uymayan 12 kişi KYK yurduna yerleştirildi.

Koronavirüs Önlemlerinde Yeni Dönem! İlk Kez Bartın'da Başladı

Bartın Valisi Sinan Güner, koronavirüs testi pozitif çıktıktan sonra evlerinde izole olması gerektiği halde bu kuralı ihlal eden kişilerin KYK yurtlarına alınmaya başlandığını duyurdu. Bugün gerçekleşecek İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısının ardından bu şahısların yurtlarda kaldıkları süre boyunca masraflarının da tahsil edilmesine yönelik karar çıkarılacağını açıkladı. Bartın Valisi , "Ayrıca bugün yapacağımız hıfzıssıhha toplantısında, caydırıcılık olması açısından bundan sonra yurtlarda kalacakların iaşe masraflarını şahıslardan tahsil edeceğiz. Bartın’da şu anda vaka sayımız 200 civarında, bu da bizi yeni tedbirler alacağımızın işaretidir. Vatandaşlarımızın daha duyarlı olmalarını istiyoruz" ifadelerini kullandı. Bartın Valiliği'nden koronavirüs karantina kurallarına dair bir başka hatırlatma daha yapıldı. Karantina kurallarını ihlal edenlerin 2 aydan 1 yıla kadar hapisle cezalandırılabileceğine de yer verilen açıklamada, iş yerlerine yönelik de denetimlerin artırılacağı kaydedildi.

Adalet Bakanlığı'ndan Geçtiğimiz Gün 'Hapis Cezası' Uyarısı Gelmişti

Adalet Bakanlığı'nca yapılan açıklamada, bir  sağlık kurumu tarafından koronavirüse yakalandığı saptaanan kişinin izole olması gerektiği halde karantina kurallarına uymamasının suç olduğu, vatandaşların sağlığını tehdit eden bu kişinin 2 aydan 1 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceği kaydedildi. Yine bulaşıcı hastalık şüphesi ile muayene ve tetkikak yapan sağlık personeline direnen kişilerin de cezalandırılabileceği belirtildi.

Resim

AFYONKARAHİSAR VALİSİ

Afyonkarahisar Valisi Gökmen Çiçek, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ilde toplum sağlığını hiçe sayarak karantina kurallarını delenlerin KYK yurtlarında karantinaya alınacağı ve bu süreçte kendilerinden masrafların temin edileceğini açıkladı. Vali Çiçek, "İlimizde, toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı, KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz. " diye konuştu.

DÜZCE VALİSİ

Düzce Valisi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, il genelinde koronavirüs karantinası kurallarını ihlal edenlerin KYK yurtlarına yerleştirileceğini belirtirken, bu kişilerin karantina süreçlerinin sonuna kadar KYK yurtlarında kalacaklarını, yurtta kalma süreleri boyunca oluşan masrafların da kendilerinden tahsil edileceğini söyledi. Düzce Valisi , "İlimizde toplum sağlığını hiçe sayarak karantina ihlali yapan vatandaşlarımızı KYK yurtlarına alarak karantina sürelerinin tamamlanmasını sağlayacağız. Yurtlarda kalma süreleri boyunca oluşan masrafları da kendilerinden tahsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.