Koronavirüs Nedeniyle Bir İlimizde Daha Sigara Yasağı

Koronavirüs önlemleri kapsamında Giresun'da il genelinde kamuya açık alanlarda yürüyüş sırasında sigara içmek yasaklandı.

Koronavirüs Nedeniyle Bir İlimizde Daha Sigara Yasağı

Giresun Valiliği tarafından yapılan açıklamada, Giresun İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi'nin Vali Enver Ünlü başkanlığında toplandığı, bu toplantıda tüm kamu kurumlarında, mesai başlangıç ve bitişlerinin düzenlendiği ( 08.00 - 16.30 ve 08.30 - 17.00) belirtilirken, 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olanların vatandaşların yoğun olduğu yerlere girişlerinin ıkısıtlandığı, kamuya açık alanlarda da sigara yasağının devreye alındığı kaydedildi. Giresun genelinde cadde, park ve bunun gibi kamuya açık alanlarda maske kullanımını ihlal ederek bulaş riski oluşturduğundan yürüyüş sırasında sigara içmek yasaklandı. Alınan bu kararlara uymayanlar hakkında cezai işlem başlatılacağı belirtildi.

ORDU'DA DA YASAKLANMIŞTI

Ordu İl Hıfzısssıha Kurulu tarafından Altınordu ilçe merkezindeki kalabalık alanlarda koronavirüs salgının yayılımının önlenmesi için maskelerin düzgün biçimde kullanılmasını sağlamak amacıyla pandemi dönemi boyunca sigara içmenin yasaklandığı bildirildi. Yasak kararının hayata geçirilmesinin ardından vatandaşların maskelerini düzgün taktığı ve yasak olan yerlerde sigara içilmediği görüldü. Altınordu ilçe merkezindeki Süleyman Felek, Sırrı Paşa, İsmet Paşa Caddeleri ve sahil bandında sigara içenlere 900 TL ceza yazılacak.