Koronavirüs Ne Zaman Bitecek? Ünlü Doktordan Tarih Açıklaması

Salgının psikolojik yönlerini değerlendiren Psikiyatr Dr. Cumhur Boratav, yaptığı son dakika açıklamasında coronavirüsün ne kadar süreceği konusunda önemli ifadeler kullandı.

Koronavirüs Ne Zaman Bitecek? Ünlü Doktordan Tarih Açıklaması

Ünlü doktordan korona açıklaması.

Aralık 2019 'da başlayan ve tüm dünyada 25 milyondan fazla kişiye bulaşan, 900 bine yakın kişinin ölümüne neden koornavirüs salgını ile ilgili son dakika açıklaması geldi. 

Virüsle yapılan mücadelenin psikolojik yönlerini değerlendiren  Psikiyatr Dr. Cumhur Boratav yaptığı son dakika açıklamasında, "Gevşemeyin, aksine sakının" uyarısında bulunarak, “3 yılı gözden çıkarın, ona göre hazırlığınızı yapın, açılmayın, borçlanmayın, aman ha sakın gevşemeyin, aksine sakının” ifadelerini kullandı. 

Gazeteci Semra Topçu ’nun virüs ile ilgili sorularını yanıtlayan ve bazı değerlendirmelerde bulunan Psikiyatr Dr. Cumhur Boratav,  Haziran ayında yeni normale geçilmesinin ekonomiyi kurtarmak için alınmış bir karar olmasına rağmen dünyada salgın varsa ekonominizi kurtaramazsınız diye yorumlado ve  “Üç yılı gözden çıkarın ve durun, pozisyonunuzu koruyun” dedi.

HENÜZ AŞI BULUNMADI

Boratov yaptığı açıklamasında, son günlerde ciddi bir gevşeme yaşandığını ve bunun sonuçlarının ağır olduğunu söyleyerek, "Henüz aşı bulunmadı, bulduğu söylenen ilaç ve aşılar deneme aşamasında, hatta korona virüsten daha da zarar verici olabilir. Bu nedenle korona virüsün en az üç yıl süreceği düşünülmeli" ifadelerini kullandı. 

3 YIL

Psikiyatr Dr. Boratav, koronavirüs salgınının ne kadar süreceği, etkilerinin ne zamana kadar devam edeceği konusuna da değindi ve , “Bu kötü bir piyango, size de çıkabilir. Bu nedenle 3 yılı gözden çıkarın, ona göre hazırlığınızı yapın, açılmayın, borçlanmayın, aman ha sakın gevşemeyin, aksine sakının" ifadelerini kullandı.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA