Koronavirüs Maddi Destekleriyle İlgili Ortak Çağrı: Devam Ettirilmeli

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ATO Başkanı Gürsel Baran ve ASO Başkanı Özdebir, 31 Mart tarihinde sona erecek kısa çalışma ödeneği uygulamasının sürmesi çağrısında bulundu.

Koronavirüs Maddi Destekleriyle İlgili Ortak Çağrı: Devam Ettirilmeli

TOBB, ASO ve ATO'dan Kısa çalışma desteği ödemeleriyle ilgili benzer açıklamalar art arda geldi. 

ATO Başkanı Baran, sosyal hayata katılma çekingenliklerinin sürdüğünü, çok sayıda işletmenin hali hazırda sıkıntılarının sürdüğünü vurgulayarak, "Kısa çalışma ödeneği başta olmak üzere teşvik ve istihdam artırıcı desteklerin salgın süreci tamamıyla son buluncaya kadar devam etmesi hem çalışanlara hem işverene sonuç olarak ülkemize fayda sağlayacaktır” ifadelerini kullandı. 

Nurettin Özdebir ise yayımladığı yazılı açıklamada, sanayi işletmelerinin nitelikli insan kaynağını kaybetmemesi için desteklerin sürmesi gerektiğini vurgulayarak, "Özellikle Nace koduna göre belirlenecek imalat sanayi sektörlerinde kısa çalışma ödeneği mutlaka devam etmeli.  Böylece işten çıkarmalar da belli ölçüde yavaşlar. Sıkıntıya düşen firmalarımız da bu imkandan faydalanarak, yetişmiş elemanlarını çıkarmak zorunda kalmayacak ve çalışanlarımız da işlerini kaybetmeyecek" şeklinde konuştu. TOBB Başkanı da kısa çalışma ödeneği desteğinin sürdürülmesine ihtiyaç olduğunu söyledi.