Koronavirüs Konusunda İyi Haber Geldi! Aşı İşe Yarıyor...

Tüm dünyanın gözü kulağı koronavirüs konusunda atılacak adımlara kitlenmişken, geçtiğimiz günlerde koronavirüs aşısı konusunda açıklamaların art arda geldiği Rusya'dan iyi bir haber daha geldi.

Koronavirüs Konusunda İyi Haber Geldi! Aşı İşe Yarıyor...

Dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet'te yayınlanan bir makalede Rusya'nın geliştirdiği koronavirüs aşısına ilişkin 'İşe yarıyor' yorumu yapılırken, rus yetkililer, daha önceki açıklamalarına şüpheyle bakan diğer ülkelere tepki göstererek, "Şimdi şüphe duyma sırası bizde" dedi.  Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıktıktan kısa süre sonra dünyaya yayılan ve Aralık 2019'dan bu yana 884 bin 950 insanın ölümüne neden olan koronavirüsle mücadele tüm dünyada devam ediyor. Bu süreçte aşı çalışmalarına ilişkin art arda yorumlar gelirken, en erken aşı açıklaması Rusya'dan gelmiş, Putin, aşının işe yaradığını kızında da kullandığını ve kızının antikor geliştirdiğini söylemişti.

ŞİMDİ ŞÜPHE DUYMA SIRASI BİZDE

Dünyaca ünlü tıp dergisi Lancet'te de Rusya'nın aşısıyla ilgili övgü dolu bir makale yayımlandı. Yayımlanan makalede koronavirüs aşısı deneyinde deneklerin tamamında antikor üretildiği ve hastalığı yan etkisiz atlattıkları belirtilirken, Rusya Sağlık Bakanlığı yetkilileri dergideki makalenin ardından ABD başta olmak üzere batı ülkelerine tepkilerini dile getirdi. Aşı konusunda batılı ülkelerden gelen temkinli açıklamaları hatırlatan yetkililer, "Şimdi diğer ülkelerin çalışmalarından şüphe duyma sırası bizde." şeklinde açıklamalarda bulundular.