Koronavirüs Konusunda Erzurum'dan İyi Haber: Artışı Durdurduk, İnişe Geçtik

İçişleri Bakanlığı'nın 81 ilimizde başlattığı yeni tip koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim Erzurum'da Erzurum Valisi Okay Memiş'in de katılımıyla gerçekleşti.

Koronavirüs Konusunda Erzurum'dan İyi Haber: Artışı Durdurduk, İnişe Geçtik

Merkez Yakutiye ilçesi Gez Mahallesi'ndeki iş yerlerinde denetimlerde bulunan Vali Memiş, buradaki esnaf ve vatandaşlara maske, mesafe ve hijyen uyarılarında bulundu. Maske takan vatandaşlara duyarlılıklarından dolayı teşekkür eden Vali Memiş, Erzurum'da maske takma oranının yüzde 95 seviyelerinde olduğunu söyledi.

Erzurum'da geçtiğimiz dönemde dikkat çeken yükselişler olduğunu hatırlatan Erzurum Valisi, son bir aylık süreçte alınan tedbirlerle bu artışın durdurulduğunu ve inişe geçildiğini söyledi. Vakaların bir platoya indirildiğini söyleyen Vali Memiş şu ifadeleri kkullandı: Vakaları bir platoya indirdik. Tıpkı

Erzurum platosu gibi pandemide de platodayız. Vakalarda inişe geçtik ama vaka sayımız hala yüksek. Biraz daha denetimleri artırarak bu inişi sürdürmek istiyoruz. Daha anlamlı bir inişle çok daha sağlıklı bir ortamı oluşturmak istiyoruz. Bilim insanları influenza denilen grip salgınıyla beraber Covid-19 salgını olursa sıkıntı yaşanabilir diye uyarıyor. Biz işimizi iyi yapmaya çalışıyoruz. Vatandaşlarımızda duyarlılığı artırmaya çalışıyoruz. Erzurum'un sağlık alt yapısı çok iyi. 1500 yataklı şehir hastanemiz, üniversite hastanemiz diğer hastanelerden dolayı sağlık altyapımız çok iyi. Sistem çok iyi işliyor. Yoğun bakım oranı yüzde 30 kapasitesinde.