Koronavirüs Konusunda Diyarbakır'dan Güzel Haber!

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, il genelinde ikinci dalganın yaşandığı Temmuz-Ağustos aylarında, yoğun bakım doluluk oranlarının yüzde 79 seviyelerine kadar yükseldiğini hatırlatarak, alınan son  tedbirlerin ardından gelinen noktada Diyarbakırlı vatandaşların da desteğiyle yoğun bakımdaki doluluk oranlarının Yüzde 44 seviyelerine kadar gerilediğini söyledi.

Koronavirüs Konusunda Diyarbakır'dan Güzel Haber!

Koronavirüs konusunda Diyarbakır'daki son duruma ilişkin açıkklamalarda bulunan Diyarbakır Valisi Karaloğlu, "İl genelinde ikinci dalganın yaşandığı temmuz-ağustos döneminde yoğun bakım doluluk oranları yüzde 79'lara kadar yükselerek endişe verici bir duruma çıkmasına rağmen gelinen noktada Diyarbakırlı vatandaşların desteğiyle bugün yoğun bakımdaki doluluk oranları yüzde 44'lere kadar geriledi. Servis yataklarındaki yüzde 36'lık doluluk oranıyla, sağlık sistemi Diyarbakır'da pandemi ile mücadele edebilecek durumda." ifadelerini kullanırken, pandemi ile mücadelenin henüz son bulmadığını da sözlerine ekledi.

Diyarbakır Valisi, "Pandemiyle mücadelemiz henüz bitmedi. Diyarbakırlı vatandaşların aynı hassasiyetle pandemiyle mücadeleye devam etmeleri gerekiyor. Aksi halde bu oranlar ölüm oranlarıyla beraber artış gösterecek" diye konuştu.