Koronavirüs Kadınları Süründürüyor , Erkekleri Öldürüyor

Koronavirüs vakaları ve ölümleri üzerinde yapılan incelemenin sonuçları belli oldu. Sonuçlarda kadınların vaka oranının fazla olduğu ülkelerde bile erkek ölümlerinin fazla olduğu görüldü.

Koronavirüs Kadınları Süründürüyor , Erkekleri Öldürüyor

Korona vaka ve ölüm analizleri yapıldı. Global Health 50/50 tarafından yapılan analizlerden çarpıcı sonuçlar çıktı.

21 Şubat günü yapılan açıklamada koronavirüse yakalananların çoğunluğunun kadın olduğuna yer verildi. Buna karşın koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin çoğunluğu erkek. 

DSÖ Tarafından da açıklanan verilere baktığımızda, 18 Nisan 2020 tarihine kadar bildirilen 700 binden fazla vakada kadın ile erkek sayısının neredeyse eşit olduğu görüldü. Ancak vakalarda yaşa göre değişiklik olduğu görüldü. Hem 20-29 yaş hem de 80 yaş ve üstü yaş gruplarında, kadınlarda erkeklerden daha fazla vaka görüldüğü bildirilirken aşağıdaki yaş gruplarında da erkeklerde daha fazla vaka olduğu görüldü..

0-9 yaş,

60-69 yaş

70-79 yaş

ERKEKLER ÖLÜYOR KADINLAR SÜRÜNÜYOR

Türkiye Gazetesi'nden Osman Sağıroğlu, bugün aktardığı verilerde haberini bu başlıkla verdi. Kadınlarda vakaların daha yüksek olduğu illerde bile erkeklerde daha fazla ölüm görüldüğü bildirildi. 

Tıp dünyasında cinsiyetin, hastalıklarda farklı sonuçları ortaya çıkarabildiği görüşü hakim. Bu durum coronavirüste de geçerli. Şiddetli korona olan kişiler için yazılan ön raporlarda hipertansiyon, kardiyovasküler hastalık ve kronik abstruktif akciğer hastalığı dahil bazı kronik akciğer hastalıklarının tespit edildiği görüldü. 

Bu hastalıklar dünya genelinde erkeklerde daha yaygın. Tütün ve alkol kullanımının dünyada erkeklerde daha fazla olması da ölüm oranının fazlalığını gösteren nedenler arasında.

KAMUBULTENİ.COM  | ANKARA