Koronavirüs Hastalarını Saklayan Muhtarla İlgili Açıklama

Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mehmet Emin Bilmez, yeni tip koronavirüs hastalarını saklayan muhtara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Koronavirüs Hastalarını Saklayan Muhtarla İlgili Açıklama

Sağlık ekiplerine yardımcı olmayan, jandarma ve sağlık ekiplerini yanıltan muhtar yüzünden ilgili mahallede 20 pozitif vakanın tespit edildiğini söyleyen Van Valisi, "Muhtarın yasak başlamadan önce mahalleye gelenleri saklaması, jandarma ve sağlık ekiplerine yardımcı olmaması, yanıltmasından dolayı maalesef bugün o mahallemizde 20 pozitif vaka tespit edildi. Muhtar, bu ihmalinden ve köylünün sağlığını tehlikeye attığı için hakkında soruşturma açılıp görevinden uzaklaştırıldı. Muhtarın bu tavrı bizi oldukça üzdü." dedi.

Van Edremit ilçesi Doğanlar Mahallesi'nde İstanbul'dan gelecek mahalkleye gelecek yolculara yönelik jandarmaya bilgilendirme yapıldığını da söyleyen Bilmez, "Muhtarımız, İstanbul'dan gelen hemşehrilerinin arasında pozitif vaka olduğunu bildirmesi üzerine arabayı Erzincan'da durdurduk. Sağlık taraması yapıldığında 4 kişinin daha önce testlerinin pozitif çıktığı ama buna rağmen seyahat belgesi alıp yola çıktıkları tespit edildi. Hastalar hastaneye kaldırılırken, araç eskortla Van'a getirildi. Gelen yolcuların bir kısmı Van, bir kısmı da Hakkari yolcusuydu. Evlerine bırakılan yolcular sağlık taramasından geçirildi. Onlardan da 3 kişinin testi pozitif çıktı. İşte bir muhtarımızın hassasiyeti 7 pozitif vakanın yayılmasını önledi. Diğer bir muhtarımızın duyarsızlığı da mahallenin neredeyse tümüne hastalığın bulaşmasına neden oldu. Onun için bir muhtarımızı ödüllendirdik, diğer muhtarımızı da cezalandırmak zorunda kaldık." dedi.